Μεγάλος είναι ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται φέτος την Πάρο, με τις αφίξεις να καταγράφουν ποσοστό αύξησης κατά 225%, ενώ και οι ακτοπλοϊκές είχαν άνοδο κατά 12%.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος, χαρακτήρισε τη φετινή θερινή περίοδο «σεζόν με ρεκόρ» και επισήμανε ότι «στόχος είναι να ευχαριστήσουμε και να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες μας ώστε να αγαπήσουν το νησί και να έρθουν εκ νέου». Ως ισχυρά θετικά στοιχεία της Πάρου ανέφερε μια σειρά από διακοπές διαφορετικών τύπων, που διατίθενται στους επισκέπτες.

«Οι επισκέπτες στο νησί είναι περισσότερο από Γαλλία, Ιταλία και Αγγλία, αγορές στις οποίες κινούμαστε περισσότερο, αν και υπάρχουν και επισκέπτες από τον Καναδά και όλες τις χώρες», σημείωσε ο κ. Κωβαίος που περιέγραψε ως βασική αιτία επιλογής της Πάρου την ξεκούραση, χωρίς να παραλείψει την αναφορά σε «μερίδα των νέων που θα επιλέξουν το νησί με κύριο στόχο να διασκεδάσουν όπως και έτερη μερίδα των τουριστών που επιλέγουν τον προσκυνηματικό τουρισμό».

Σύμφωνα με τον κ. Κωβαίο, βασικός στόχος των επαγγελματιών, αλλά και της αυτοδιοίκησης, είναι και η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Κάτι που -όπως ανέφερε- έχει ήδη επιτευχθεί μέσα στο 2017. «Έχει ήδη γίνει η επέκταση της τουριστικής σεζόν και φτάνει περίπου στον ένα μήνα. Θα γίνει μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση της επέκτασης μαζί με τους επαγγελματίες (…) μας έχει ανεβάσει πάρα πολύ το καινούργιο αεροδρόμια», δήλωσε ο κ.Κωβαίος, που επισήμανε επίσης ότι σχεδιάζεται μια προσπάθεια η επέκταση να κρατήσει και στις επόμενες χρονιές και έτσι «να ξεκινά πριν από το Πάσχα και να τερματίζει τον Οκτώβριο» κάθε έτους.