Οι εξωτικές της παραλίες με τα τιρκουάζ νερά πάνω από κοραλλιογενείς υφάλους την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Με πλούσια ιστορία και πολιτισμό η Αρούμπα, που είναι κατοικημένη από το 1000 μ.Χ βρίσκεται λίγο έξω απ’ τις ακτές της Βενεζουέλας και ανήκει στις Ολλανδικές Αντίλλες.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα νησιά της Καραϊβικής, δεν έχει τροπικά δάση αλλά ερήμους γεμάτους κάκτους. Ο θαλάσσιος βυθός της όμως αποζημιώνει τον επισκέπτη ενώ οι απέραντες ακτές της εκτείνονται από το βορρά ως το νότο.

Μακριά από τη ζώνη των τυφώνων, το νησί έχει καλοκαιρινό κλίμα όλο τον χρόνο και μπορείτε να δοκιμάσετε snorkeling και καταδύσεις στα σμαραγδένια νερά του.

Η χαλαρή και χαρούμενη νοοτροπία των ντόπιων θα σας παρασύρει με τα πάρτι στην παραλία να πραγματοποιούνται κάθε μέρα. Αξίζει να απολαύσετε την τοπική κουζίνα με ιδιαίτερα εύγευστα θαλασσινά.

Επισκεφθείτε το ναυάγιο του τορπιλισμένου δεξαμενόπλοιου Pedernales που αποτελεί δημοφιλές μέρος για κατάδυση αλλά και την παραλία Palm Beach στη δυτική πλευρά του νησιού με την κατάλευκη απαλή άμμο. Το μαγευτικό χρώμα των νερών της παραλίας Eagle Beach προσελκύει πολλούς λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

aroukaΑρούμπα / Καραϊβική

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Φλορίνι της Αρούμπας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 2,11 φλορίνια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Άμστερνταμ είναι 14 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα και 16 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας και Άμστερνταμ.

ΑΡΟΥΜΠΑ ΑΡΟΥΜΠΑ ΑΡΟΥΜΠΑ ΑΡΟΥΜΠΑ ΑΡΟΥΜΠΑ ΑΡΟΥΜΠΑ ΑΡΟΥΜΠΑ ΑΡΟΥΜΠΑ