Επισκεπτόμαστε για ακόμα μια  χρονιά δύο all time classic επιλογές που μπαίνουν πάντα στο πρόγραμμά μας όταν επισκεπτόμαστε την υπέροχη Οία στην Σαντορίνη.

Θαλασσιά

thalassia Οι «παλιοί» ξέρουν πως εδώ ήταν κάποτε ο «Παπαγάλος», εδώ και δύο χρόνια ωστόσο και υπό νέα πλέον ιδιοκτησία, το εστιατόριο «Θαλασσιά», άνοιξε μια νέα σελίδα στην γεύση και έκτοτε υπηρετεί πιστά την πολυτέλεια της απλότητας και μας κερδίζει από την πρώτη στιγμή. thalassia2 Ο χώρος είναι λιτός, ωστόσο καταφέρνει να εντυπωσιάσει και να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς με την φιλόξενη και φιλική του αύρα.Εδώ, η έμφαση δίνεται στην ποιοτική πρώτη ύλη, ενώ ο κατάλογος τιμά ιδιαίτερα τα τοπικά προϊόντα και το φρέσκο ψάρι συνθέτοντας μια αυθεντική πρόταση ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. H chef Μαρίνα Ντεμολλάι υμνεί τις ελληνικές γεύσεις, ενώ τα πιάτα φέρουν εξαιρετική παρουσίαση. Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσετε και την μοναδική θέα στην Καλντέρα τότε το μόνο που μένει είναι να κάνετε κράτηση και να απολαύσετε ένα γνήσιο ελληνικό γεύμα.

Πληροφορίες

Οία, Σαντορίνη, τηλ. 22860 71469, thalassia.restaurant facebook: thalassia2015

Τέρψη εν Οία

terpsi3 Αποτελεί μια από τις επιχειρήσεις που δεν χρειάζονται συστάσεις. Το Τέρψη εν Οία είναι κάτι περισσότερο από ένα καλό cafe restaurant, μιας και στο χώρο του ο επισκέπτης βιώνει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η θέα του είναι συγκλονιστική, με τους γαλάζιους πολυφωτογραφημένους τρούλους του οικισμού και την Καλντέρα να χαρίζουν μαγικές εικόνες και να παρασύρουν σε ένα αληθινό παραμύθι. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως δικαίως συμπεριλαμβάνεται στα σημεία με την ωραιότερη θέα του νησιού. terpsi2 Περνώντας στο φαγητό, η κουζίνα κινείται στο πλαίσιο της μεσογειακής και ελληνικής δημιουργικής με το chef Χρήστο Κολιαγιάννη, να κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο κατάλογος είναι προσεγμένος, ενώ η ποιότητα της πρώτης ύλης σαφέστατα ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά.Αξιόλογη είναι η προσεγμένη και εκλεκτική λίστα κρασιού, που τιμά τον ελληνικό αμπελώνα και κάνει ιδιαίτερη μνεία φυσικά σε τοπικές ετικέτες. Στα συν και η τιμολογιακή λογική που δίνει την  δυνατότητα σε κάποιον να επιλέξει ανάμεσα σε πιο προσιτές επιλογές, αλλά και σπάνιες πιο ακριβές ετικέτες.

Πληροφορίες

Οία, Σαντορίνη 2286071919 terpsienoia.restaurant facebook: Terpsi-en-Oia