Ο κοσμοπολίτικος αέρας του συνδυάζεται με την καραϊβική κουλτούρα και το αποτέλεσμα χαρίζει στον επισκέπτη μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Το νησί χωρίζεται στη μέση, στο νότιο τμήμα, στην ολλανδική κοινότητα και στο βόρειο τμήμα, στη γαλλική κοινότητα του Αγίου Μαρτίνου. Η μεγαλύτερη έκτασή του ανήκει στη Γαλλία (Saint-Martin) ενώ η υπόλοιπη στην Ολλανδία (Sint Maarten).

Το ολλανδικό τμήμα του νησιού αποτελεί χώρα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, μαζί με το Κουρασάο, την Ολλανδία και την Αρούμπα. Το γαλλικό τμήμα είναι μια υπερπόντια κοινότητα της Γαλλίας και περιλαμβάνει τις γειτονικές νησίδες, με μεγαλύτερη τη νησίδα Τινταμάρρε.

Το τοπίο είναι ταυτόχρονα εξωτικό και αστικό με τα τροπικά δάση και τις παρθένες παραλίες να εναλλάσσονται με λοφώδεις επαύλεις και αποικιακού χαρακτήρα αρχιτεκτονική.

Το νησί προσφέρει πληθώρα θαλάσσιων δραστηριοτήτων, όπως κατάδυση στα καταγάλανα νερά με τον πλούσιο υδάτινο κόσμο αλλά και ιστιοπλοΐα και σερφινγκ. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την απομακρυσμένη παραλία Cupecoy Beach στα δυτικά του νησιού.

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε τον τρόπο ζωής και τα έθιμα του Αγίου Μαρτίνου είναι να κάνετε μια βόλτα στις πόλεις και τα χωριά του.

Το Marigot, η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της γαλλικής πλευράς, φιλοξενεί μοντέρνα εστιατόρια δίπλα-δίπλα με παραδοσιακούς πάγκους της τοπικής αγοράς. Επισκεφθείτε το Grand-Case, ένα πρώην ψαροχώρι με παραδοσιακές καλύβες καθώς και το απομακρυσμένο χωριό Colombier.

Επισκεφθείτε τη φάρμα με τις πεταλούδες μέσα σε ένα καταπράσινο τροπικό δάσος όπου αν καθίσετε ακίνητοι οι πεταλούδες θα έρθουν πάνω σας να ξεκουραστούν. Εξερευνήστε την εξωτική φύση κάνοντας ιππασία, πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

 Άγιος Μαρτίνος / Καραϊβική

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Στην ολλανδική κοινότητα χρησιμοποιείται το Γκίλντερ των Ολλανδικών Αντιλλών (1 ευρώ ισοδυναμεί με 2.08 γκίλντερ). Στη γαλλική κοινότητα χρησιμοποιείται το ευρώ.

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Μαδρίτης και Παρισιού είναι 19 ώρες από την Αθήνα και 28 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μιλάνου και Παρισιού.

ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ