Η αυθεντική ατμόσφαιρα της Καραϊβικής συναντάται παντού, από τα πολύχρωμα σπίτια μέχρι την κρεολέζικη κουζίνα.

Το Κουρασάο είναι μια νησιωτική χώρα στο νότιο μέρος της Καραϊβικής και είναι το μεγαλύτερο νησί της ομάδας, που είναι γνωστή ως νησιά ABC, (Aruba, Bonaire, Curaçao). Μέχρι πρόσφατα ανήκε στις Ολλανδικές Αντίλλες ενώ εδώ συναντά κανείς περισσότερες από 50 εθνότητες, ένα κράμα ευρωπαϊκού και αφρικανικού πολιτισμού.

Με τροπικά νερά, ήρεμους κολπίσκους, σπηλιές στα σπλάχνα του νησιού, ιδανικές για εξερεύνηση και τη χαλαρή ατμόσφαιρα των κατοίκων αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για διακοπές.

Η πρωτεύουσα του, το Willemstad έχει αναγνωριστεί ως Πόλη Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με τα μαγευτικά παστέλ κτίρια της με την ολλανδική αποικιακή αρχιτεκτονική και τις τριγωνικές οροφές να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ένας από τους πρώτους Ολλανδούς κυβερνήτες απαγόρεψε τη χρήση του λευκού χρώματος για το βάψιμο των σπιτιών. Όπως υποστήριζε, η αντηλιά του προκαλούσε πονοκεφάλους και έκτοτε η παράδοση συνεχίζεται.

Η εξαιρετικά ψιλή άμμος και τα ήρεμα νερά του Κουρακάο προσελκύει εδώ και χρόνια τους λάτρεις της κατάδυσης. Στις παραλίες Mambo και Sea Aquarium θα απολαύσετε πέρα από το μπάνιο σας, δροσερά κοκτέιλ και διασκέδαση μέχρι το πρωί.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

kourasaomap

Κουρασάο/ Καραϊβική

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Guilder των Ολλανδικών Αντιλλών (1 ευρώ ισοδυναμεί με 2,06 Guilder)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Άμστερνταμ είναι 14 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 16 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ρίγας και Άμστερνταμ.

ΚΟΥΡΑΣΑΟ ΚΟΥΡΑΣΑΟ ΚΟΥΡΑΣΑΟ ΚΟΥΡΑΣΑΟ ΚΟΥΡΑΣΑΟ ΚΟΥΡΑΣΑΟ

ΚΟΥΡΑΣΑΟ