Ένας απάτητος παράδεισος καλά κρυμμένος στην Καραϊβική προσφέρει ξεχωριστές αναμνήσεις στους ταξιδιώτες που θα το επιλέξουν.

Οι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που ανήκει στις ΗΠΑ και αποτελείται από 53 νησιά. Ο Άγιος Θωμάς, ο Άγιος Ιωάννης και η νήσος Σαιντ Κρουά, δηλαδή Άγιος Σταυρός είναι τα μεγαλύτερα νησιά και τα μόνα κατοικήσιμα. Η εξωτική Σαρλότ Αμαλί  είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων και βρίσκεται στο νησί Άγιος Θωμάς.

Τα δροσερά τιρκουάζ νερά, οι κάτασπρες παραλίες με τους κοκοφοίνικες και η τροπική ομορφιά της φύσης δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, καθιστώντας τα νησιά ιδανικό προορισμό για ξεκούραση και ηρεμία.

Το μεγαλύτερο μέρος του Άγιου Ιωάννη είναι Εθνικό Πάρκο ενώ το υπόλοιπο νησί φιλοξενεί μια μικρή γραφική πόλη και ξενοδοχεία.

Τα πολύχρωμα μικρά λεωφορεία που είναι ανοικτά από παντού σίγουρα θα σας τραβήξουν την προσοχή, ενώ λειτουργούν ως ταξί για τις μετακινήσεις των τουριστών. Στο νησί του Αγίου Θωμά με την απόλυτη ησυχία και γαλήνη το μόνο που ακούγεται είναι το δροσερό αεράκι του νησιού να διασχίζει αρχαία ερείπια.

Η κρυστάλλινη θάλασσα των Παρθένων Νήσων κρύβει μέσα της ένα πλούσιο υδάτινο κόσμο που σας καλεί να τον εξερευνήσετε ενώ στις απόμακρες παραλίες μπορείτε να κολυμπήσετε παρέα με χελώνες και μυλιοβατίδες.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

parthenoinisoi

Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο ΗΠΑ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,11 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Νέας Υόρκης είναι 29 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 35 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Βιρτζίνια.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΝΗΣΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΝΗΣΟΙ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΝΗΣΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΝΗΣΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΝΗΣΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΝΗΣΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΝΗΣΟΙ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΝΗΣΟΙ