Ένας από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς για εξωτικές διακοπές βρίσκεται στην Καραϊβική. Η Σάντα Λουτσία είναι ένα μικρό νησιωτικό κράτος που ανήκει στις Μικρές Αντίλλες.

Με κρυστάλλινα νερά, παραλίες σπάνιας ομορφιάς, τροπική βλάστηση και ηφαίστεια που καπνίζουν η τροπική μαγεία του νησιού θα σας συναρπάσει.

Πυκνή βλάστηση καλύπτει το κεντρικό τμήμα της Σάντα Λουτσία ενώ στα νοτιοανατολικά του νησιού ορθώνονται οι δίδυμες κορυφές των ηφαιστείων Petit Piton και Gros Piton. Ανακαλύψτε τις θερμές πηγές και τους καταρράκτες με λιμνούλες για δροσερό μπάνιο και εξερευνήστε τα δάση βροχής και τα εθνικά πάρκα.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Rodney Bay, έναν μεγάλο, προστατευμένο κόλπο όπου βρίσκεται η διάσημη παραλία Reduit και το παραδοσιακό χωριουδάκι Gros Islet.

Στην ατέλειωτη αμμουδιά με τα γαλανά νερά, ο ταξιδιώτης μπορεί να κάνει θαλάσσια σπορ και να δοκιμάσει την έθνικ κουζίνα του νησιού στα πολυτελή εστιατόρια. Στο Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Pigeon Island που βρίσκεται στη βορειότερη δυτική χερσόνησο του νησιού περπατήστε στα ελικοειδή μονοπάτια του και στα ερείπια των οχυρώσεων.

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από την καθημερινότητα της Καραϊβικής επισκεφθείτε το νησάκι Γκρο στα βόρεια του Κόλπου Ρόντνι. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό χωριό ψαράδων με τις ακτές του γεμάτες από ζωηρόχρωμες, ξύλινες βάρκες.

Στην πρωτεύουσα Κάστρις βρίσκεται η πολύχρωμη, ομώνυμη αγορά ενώ στην κεντρική πλατεία Derek Walcott δείτε από κοντά τον επιβλητικό καθεδρικό ναό και τα ξύλινα κτίρια που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

lousia

Σάντα Λουσία, Καραϊβική

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο Καραϊβικής (1 ευρώ ισοδυναμεί με 0.89 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Παρισιού είναι 16 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 21 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ρίγας και Λονδίνου.

ΣΑΝΤΑ ΛΟΥΣΙΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΣΑΝΤΑ ΛΟΥΣΙΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΣΑΝΤΑ ΛΟΥΣΙΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΣΑΝΤΑ ΛΟΥΣΙΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΣΑΝΤΑ ΛΟΥΣΙΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΣΑΝΤΑ ΛΟΥΣΙΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΣΑΝΤΑ ΛΟΥΣΙΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΣΑΝΤΑ ΛΟΥΣΙΑ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ