Απλωμένη νωχελικά ανάμεσα στα βουνά και τα δροσερά νερά της Μεσογείου, η μικρή πόλη Μεντόν βρίσκεται στα γαλλο-ιταλικά σύνορα στην Κυανή Ακτή.

Τα παραδοσιακά σπιτάκια βαμμένα σε παστέλ χρώματα, τα γραφικά πλακόστρωτα και οι σμαραγδένιες ακτές γοητεύουν τον επισκέπτη.

Η πόλη είναι φημισμένη για το ιδιόμορφο φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο από το 1896, με πρωταγωνιστές τα μυρωδάτα λεμόνια που καλλιεργούνται εκεί. Αποτελούν σύμβολο του Μεντόν και κάθε Φεβρουάριο οι δρόμοι γεμίζουν με γιγαντιαίες κατασκευές από εσπεριδοειδή σε διάφορα σχήματα, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.

Αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο Jean Cocteau, προς τιμήν του Γάλλου εικαστικού καλλιτέχνη, ποιητή και συγγραφέα που φιλοξενεί παραπάνω από εννιακόσια έργα του.

Στο Βοτανικό Κήπο θα απολαύσετε μια χρωματική πανδαισία σε μια όαση γαλήνης με γάργαρες πηγές και τεχνητές λίμνες.

Το εξαιρετικά ηλιόλουστο κλίμα και η έντονη αναγεννησιακή ατμόσφαιρα εντυπωσιάζουν, ενώ η πόλη ενδείκνυται για τους λάτρεις της γαλλικής κουζίνας καθώς αποτελεί διάσημο γαστρονομικό προορισμό. Μη ξεχάσετε να αγοράσετε αιθέρια έλαια καθώς θεωρούνται σπάνια και με ιδιαίτερη μυρωδιά.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

mentonΜεντόν / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα με πτήση ανταπόκρισης μέσω Νίκαιας και 4 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Νίκαιας και Ζυρίχης.

ΜΕΝΤΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΝΤΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΝΤΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΝΤΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΝΤΟΝ ΓΑΛΛΙΑ

ΜΕΝΤΟΝ ΓΑΛΛΙΑ

ΜΕΝΤΟΝ ΓΑΛΛΙΑ

ΜΕΝΤΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΝΤΟΝ ΓΑΛΛΙΑ