Προσπάθειες να αποκαταστήσει τη φήμη της κάνει η αεροπορική εταιρία United Airlines μετά το περιστατικό με τον επιβάτη που τον έβγαλαν σηκωτό από υπεράριθμη πτήση.

Η εταιρία δήλωσε σήμερα ότι θα προσφέρει στους επιβάτες της που εθελοντικά προσφέρουν τις θέσεις τους σε πτήσεις με υπεράριθμες κρατήσεις, το ποσό των 10.000 δολαρίων. Η προσφορά της United δημοσιοποιήθηκε καθώς η ανταγωνιστική της, Delta Airlines, προγραμματίζει να προσφέρει το ποσό των 9.950 δολαρίων, σε παρόμοιες περιπτώσεις.

«Στόχος μας είναι να μειώσουμε τα περιστατικά μη εθελοντικής άρνησης στην επιβίβαση των αεροσκαφών μας, αλλά και να γίνουμε μια αεροπορική εταιρία που θα επικεντρώνει περισσότερο την προσοχή της, στις ανάγκες των πελατών της», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η United, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χθες η εταιρία ήρθε πάλι στο φως της δημοσιότητας εξαιτίας του μυστήριου θανάτου ενός γιγάντιου λαγού κατά τη μεταφορά του με ένα Boeing 767 από το Λονδίνο στο Σικάγο.

Σύμφωνα με την εκτροφέα του, Ανέτ Έντουαρντς, ο Σάιμον, που το μέγεθός του είχε ήδη φτάσει τους 90 πόντους, ήταν σε άψογη κατάσταση και είχε περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, τρεις ώρες πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.