Ο 27χρονος Zach, γεννημένος στην Ιαπωνία, αναζητούσε ένα μέρος για να ζήσει μια απλή ζωή. Η Ιαπωνία του έπεφτε βαριά κι έτσι κατέληξε πριν από έξι χρόνια στο νησί Marble, στην Αλάσκα, όπου ζει με μια οικογένεια που καλλιεργεί στρείδια.

Ο φωτογράφος Anze Osterman πέρασε έναν μήνα καταγράφοντας τη ζωή του Zach σε ένα νησί τόσο απομακρυσμένο που μερικές φορές περνούν και έξι μήνες χωρίς να δει κάνεναν άλλο πέραν της οικογένειας.

Το νησί είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος ή υδροπλάνο, δεν διαθέτει δρόμους ούτε τηλεφωνική σύνδεση και η πιο κοντινή πόλη είναι το Ketchikan, σε απόσταση δύο ωρών με το αεροπλάνο. Περιβάλλεται από… κοπάδια φαλαινών και κατοικείται κυρίως από αρκούδες που αναζητούν τροφή.

«Ο Zach ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδα όταν το υδροπλάνο έφτασε στον όρμο Tokeen όπου ζει με την οικογένεια Wyatt» περιέγραψε στη Daily Mail ο φωτογράφος. «Ήξερα από την πρώτη μέρα πως εκείνος θα ήταν το πρόσωπο της ιστορίας που αναζητούσα».

Ο Zach ζει σε μια καμπίνα με την οικογένεια των ψαράδων, τον Eric και τη γυναίκα του Cindy, και όλοι μαζί εργάζονται στην καλλιέργεια.

Κάθε περίπου δύο μήνες, ο Eric και ο Zach επιστρέφουν στον «πολιτισμό» για να προμηθευτούν γκάζι για τις γεννήτριές τους, τη μόνη πηγή ενέργειας που έχουν, και τρόφιμα που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν ή να κυνηγήσουν. Νερό παίρνουν από ένα μικρό ποτάμι.

Πριν βρεθεί στο νησί, ο Osterman αναρωτιόταν για ποιο λόγο να πάει κάποιος να ζήσει τόσο μακριά από την κοινωνία.

Αυτό σύντομα άλλαξε, όπως περιγράφει. «Έχεις ένα παράξενο συναίσθημα, να ζεις σε ένα μέρος με τόσο δυνατή ιστορία, ανέγγιχτη έκταση, αυτή είναι η πραγματική ζωή. Σαν να μην είσαι πια ένα ψάρι μέσα στη γυάλα, είσαι ελεύθερος. Όλο το άγχος εξαφανίζεται».

diydadra7 diydadra8 diydadra9 diydadra10 diydadra11 diydadra6 diydadra5 diydadra4 diydadra3 diydadra2