Αρχαίες φυλές, παρθένα ζούγκλα, τροπικά νησιά και παραμυθένια τοπία, η Μαλαισία είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ταξιδευτές.

Αποτελεί ομόσπονδο κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας με την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ να είναι μία από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις της Ασίας.

Η μαγευτική αυτή χώρα συνδυάζει ένα παράδοξο μείγμα αρχαίων πολιτισμών και η μεγαλύτερη έκτασή της καλύπτεται από την πιο παρθένα ζούγκλα του κόσμου.

Παραδεισένια νησιά κοσμούν τις δυτικές και ανατολικές ακτές της χερσονήσου ενώ η γευστική κουζίνα της και ο υποθαλάσσιος κόσμος της εντυπωσιάζουν.

Στην πρωτεύουσα θα συναντήσει κανείς πολύχρωμα τζαμιά και φτωχογειτονιές να γειτνιάζουν με πανύψηλους ουρανοξύστες και μοντέρνα κτίρια.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το εθνικό πάρκο Ταμάν Νεγκάρα, που εκτείνεται σε 4.000 τετραγωνικά χλμ. ζούγκλας, την αρχαιότερη του κόσμου.

Τα τροπικά νησιά της Μαλαισίας αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για να ανακαλύψει κανείς.

Το νησί Πενάνγκ χαρακτηρίζεται και ως το «Μαργαριτάρι της Μαλαισίας» με κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένιες ακτές, μοναδικό φυσικό πλούτο και οργιώδη βλάστηση.

Το αποικιοκρατικό παρελθόν ξεδιπλώνεται στο κάστρο Fort Cornwallis στην Georgetown ενώ  στη δυτική πλευρά βρίσκονται όλες οι γνωστές εταιρείες τεχνολογίας.

Στο βουδιστικό ναό Wat Chayana Mangkalaram πολύχρωμα αγάλματα θεοτήτων και φρουρών κοσμούν τους εξωτερικούς χώρους του ναού, ενώ στο εσωτερικό δεσπόζει το μήκους 33μ. ξαπλωμένο άγαλμα του Βούδα.

Στο νησί Λανγκάουι μπορεί κανείς να περιπλανηθεί στα γραφικά ψαροχώρια και να απολαύσει τις έρημες παραλίες.

Τα αρώματα, οι γεύσεις και τα χρώματα της Ανατολής έχουν στριμωχθεί στη Μαλαισία και περιμένουν τον ταξιδιώτη να τα ανακαλύψει.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

alaisiaxad

Μαλαισία / Ασία

Διαφορά ώρας: 6 ώρες μπροστά

Νόμισμα:  Ρινγκίτ Μαλαισίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 4.69 Ρινγκίτ Μαλαισίας)

Απόσταση: Αεροπορικώς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πτήση για την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ μέσω ανταπόκρισης από την Κωνσταντινούπολη.

malaisiaasia1 malaisiaasia2 malaisiaasia3 malaisiaasia4 malaisiaasia5 malaisiaasia6 malaisiaasia7

malaisiaasia9

malaisiaasia8