Η συντάκτρια της Αυστραλιανής Vogue Maria Paradisis, μοιράζεται με τους αναγνώστες του κορυφαίου περιοδικού πέντε προορισμούς που αξίζει να επισκεφτούνε μέσα στο 2017. Στην πρώτη θέση της λίστας των προτάσεών της φιγουράρει ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά των Κυκλάδων. Με παραδεισένιες παραλίες, κρυστάλλινα ονειρικά νερά και κουκλίστικα χωριουδάκια, δεν μας εκπλήσσει ιδιαιτέρως η συγκεκριμένη επιλογή. Με απόκοσμο χαρακτήρα και μυστηριακή ατμόσφαιρα, το συγκεκριμένο νησί κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον της συντάκτριας και να σκαρφαλώσει στην κορυφή των επιλογών της!

Η γραφική και κουκλίστικη πόλη της Καρθαγένης στην Κολομβία

cartagena_2_edited Στη δεύτερη θέση συναντάται η γραφική Καρθαγένη στην Κολομβία, η οποία συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της UNESCO με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πολύχρωμη, αποικιοκρατική αρχιτεκτονική και στενά, πλακόστρωτα δρομάκια συνθέτουν εικόνες μοναδικής ομορφιάς, με πρωταγωνιστή της πόλης το Κάστρο San Felipe de Barajas στο λόφο San Lazaro. Σύμφωνα με τη συντάκτρια. μία ημερήσια εκδρομή στα Rosario Islands επιβάλλεται καθώς χαρακτηρίζονται για τις απομονωμένες, παραδεισένιες παραλίες τους.

Τα Μονοπάτια του Τσαγιού στη Σρι Λάνκα

tea trails_edited Ο παράδεισος του τσαγιού συναντάται στη Σρι Λάνκα και βρίσκεται στην τρίτη θέση στη λίστα της Αυστραλιανής Vogue. Ο λόγος για τα Μονοπάτια του Τσαγιού, σε υψόμετρο 1250 μέτρων, το πρώτο bungalow resort τσαγιού στον κόσμο, καθώς και το καταλληλότερο σημείο για απολαυστική θέα στα βουνά, τις λίμνες και τους καταρράκτες της περιοχής. Πρόκειται για ένα μέρος εκπληκτικής, φυσικής ομορφιάς, ιδανικό για πεζοπορία και ποδηλασία.

Το αρχαιοελληνικό θέατρο στην μικρή πόλη της Ταορμίνας στη Σικελία

taormina_1_edited Στην τέταρτη θέση βρίσκεται μια μικρή πόλη, με ιστορία αιώνων στην Ιταλία. Ο λόγος για την κουκλίστικη Ταορμίνα, στο ανατολικό τμήμα της Σικελίας. Χτισμένη στην κορυφή του λόφου Monte Tauro χαίρει απρόσκοπτης θέας στη βραχώδη, ανατολική ακτή του νησιού. Αδιαμφισβήτητα τα βλέμματα όλων συγκεντρώνονται στο εντυπωσιακό Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, όπου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού λαμβάνουν χώρα διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Πανοραμική άποψη της Παλιάς Πόλης του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία

dubrovnic_1_edited Τέλος, η πεντάδα ολοκληρώνεται με την μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα στην Κροατία. Η εντυπωσιακή Παλιά Πόλη του συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και περιβάλλεται από μήκους 2 χλμ., σχεδόν, πέτρινα τείχη. Μέσα σε αυτά λαβυρινθώδη μεσαιωνικά σοκάκια σας οδηγούν σε κρυμμένα σημεία όπου μπορείτε να κάνετε μια στάση για φαγητό ή ποτό. Το αξιοθαύμαστο με την Παλιά Πόλη του Ντομπρόβνικ είναι το γεγονός ότι σας δίνει την δυνατότητα από διάφορα σημεία της να απολαύσετε δροσιστικές βουτιές στα κρυστάλλινα νερά της Αδριατικής.