Η μεσαιωνική πόλη της Τσεχίας βρίσκεται 170 χιλιόμετρα νότια της Πράγας και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Το Τσέσκυ Κρούμλοβ στη νότια Βοημία περικυκλώνεται από τους μαιάνδρους που σχηματίζει ο ποταμός Μολδάβας και πηγάζει από την περιοχή.

Το ιστορικό της κέντρο είναι γεμάτο κτίρια σε γοτθικό ρυθμό και ρομαντικά σοκάκια ιδανικά για βόλτα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το αναγεννησιακού ρυθμού δημαρχείο με τις πανέμορφες αψίδες και τους θόλους του στη κεντρική πλατεία της πόλης και τη γοτθική εκκλησία του Αγίου Βίτου, η οποία χρονολογείται από το 1439.

Το επιβλητικό κάστρο της πόλης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Τσεχία και αποτελεί μέρος ενός μεσαιωνικού οχυρού.

Χτίστηκε στα τέλη του 13ου αιώνα και διαθέτει τεράστιους κήπους, λιμνούλες και τάφρους.

Το μπαρόκ θέατρο του κάστρου χτίστηκε μεταξύ 1680 και 1682 ενώ στην αυλή του κήπου φιλοξενούνται μικρές αρκούδες, σε μια παράδοση που πηγαίνει πίσω στο 16ο αιώνα.

Άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι το μοναστήρι των Μινοριτών του 14ου αιώνα και το παραδοσιακό ζυθοποιείο Έγκενμπεργκ που ακόμα κάνει τις παραδόσεις του με άλογο και άμαξα.

Υπάρχει πληθώρα μουσείων για να διαλέξει ο επισκέπτης, όπως το μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων, το μουσείο των βασανιστηρίων,  το τοπικό μουσείο με ιστορικά ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Βοημίας και το μουσείο που είναι αφιερωμένο στο ζωγράφο Egon Schiele.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου διοργανώνονται διάφορα φεστιβάλ με σημαντικότερα το Φεστιβάλ του Πενταπέταλου Ρόδου με παραστάσεις παραδοσιακού θεάτρου και μουσικής.

Ακόμη το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ με διάφορες μουσικές από όλο τον κόσμο που πραγματοποιείται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και το Φεστιβάλ Τζαζ.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

tsexiamasf

Τσέσκυ Κρούμλοβ / Τσεχία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κορώνα Τσεχίας (0.037 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.

ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ ΤΣΕΧΙΑ ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ ΤΣΕΧΙΑ ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ ΤΣΕΧΙΑ ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ ΤΣΕΧΙΑ ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ ΤΣΕΧΙΑ ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ ΤΣΕΧΙΑ ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ ΤΣΕΧΙΑ

ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ ΤΣΕΧΙΑ