Λίμνες, θάλασσες, ακρογιαλιές και κολπίσκοι ανά τον κόσμο συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του δημοφιλούς, νεοϋορκέζικου ταξιδιωτικού περιοδικού Travel & Leisure με τα πιο εκπληκτικά νερά που μπορείτε να απολαύσετε ανά την υφήλιο. Μάλιστα, στην πρώτη θέση των επιλογών του διακρίθηκε μία απο τις πιο εντυπωσιακές με διαυγή και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά παραλίες της Ελλάδας.

CraterLake_2_shutterstock_239725930_edited
Οι οροσειρές ολόγυρα της Λίμνης Crater στο Όρεγκον καθρεφτίζονται στα διαυγή νερά της
Αν αυτό που αναζητάτε είναι λίγες στιγμές ανάπαυλας για να καθαρίσει το μυαλό σας από κάθε έννοια και άγχος της καθημερινότητας, το παγκοσμίου φήμης περιοδικό έχει βρει τον τρόπο για να το κατορθώσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε το βλέμμα σας να χαθεί στη θέα των πιο όμορφων και εντυπωσιακών μπλε νερών ανά τον κόσμο. Η χαλάρωση και η αποτοξίνωση από την καθημερινότητα είναι πέραν του δέοντος εγγυημένες.
DevilsBay_shutterstock_494427157_edited
Ο μικρός κόλπος Devil’s Bay στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους
Σε ποια μέρη ανά την υφήλιο, ωστόσο, θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε τα πιο σαγηνευτικά από αυτά; Πάρτε μέρος σε αυτό το φωτογραφικό ταξίδι που μόλις άρχισε και που ξέρετε; Νοητά μπορεί και να βρεθείτε μέχρι τις εξωτικές Μαλδίβες, την μακρινή Κίνα, το παρθένο Βιετνάμ ή τις πανέμορφες Φιλιππίνες.
HavelockIsland_2_shutterstock_549517699_edited
Ονειρεμένα και καταγάλανα τα νερά στο Havelock Island στην Ινδία
Στην πρώτη θέση από τα 13 μέρη παγκοσμίως με τα πιο εκπληκτικά κρυστάλλινα νερά, φιγουράρει μία από τις πιο διάσημες και πολυσύχναστες ελληνικές παραλίες. Εντοπίζεται σε νησί του Ιονίου και έχει καταφέρει κάθε χρόνο να συγκεντρώνει στην ακτή της χιλιάδες επισκέπτες που την επιλέγουν για την μοναδική, υδάτινη αγκαλιά της. Λευκό βότσαλο, ψηλή απότομοι γκρεμοί και καταγάλανα, δροσερά νερά στα βασικά χαρακτηριστικά της.
Plitvicelakes_2_shutterstock_256094920_edited
Πανοραμική άποψη του εντυπωσιακού τοπίου στο Εθνικό Πάρκο Plitvice Lakes στην Κροατία
Ακολουθεί η λίμνη Crater στο νότιο Όρεγκον, μία από τις ομορφότερες της Αμερικής. Τα καταγάλανα νερά της γεμίζουν την καλντέρα του βυθισμένου ηφαιστείου Mount Mazama, δημιουργώντας εικόνες μοναδικής και ανεπανάληπτης ομορφιάς. Πρόκειται, μάλιστα, για την πιο βαθιά λίμνη της Αμερικής με βάθος 592 μέτρων.
PeytoLake_shutterstock_353758985_edited
Το τοπίο στη λίμνη Peyto στον Εθνικό Πάρκο Banff μοιάζει με ψεύτικο
Τρίτο συναντάται το μόνο κατοικημένο νησί του αρχιπελάγους Con Dao στη νοτιοανατολική ακτή του Βιετνάμ, που ακούει στο όνομα Con Son και πρόκειται για ένα από τα πιο “μυστικά” νησιά στον κόσμο. Οι παρθένες παραλίες του νησιού με την χρυσαφένια αμμουδιά “αγκαλιάζονται” από κρυστάλλινα, διαυγή νερά που σαγηνεύουν από την πρώτη στιγμή. Η πιο εκπληκτική τοποθεσία για θέα που μένει πραγματικά αξέχαστη είναι η απομακρυσμένη λιμνοθάλασσα Dam Tre Bay.
ToSua_shutterstock_495506899_edited
Η μυστική φυσική πισίνα To Sua Ocean Trench στη Σαμόα στην Πολυνησία
Το Devil’s Bay στο νησί Virgin Gorda στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας. Ο μικροσκοπικός κόλπος του διαβόλου με την μικρή “φέτα” χρυσαφένιας αμμουδιάς ενδείκνυται τόσο για κολύμπι στα γαλαζοπράσινα νερά της Καραϊβικής όσο και για εξερεύνηση του ενδιαφέροντα βυθού της.
AmbergrisCaye_shutterstock_470778962_edited
Το Ambergris Caye στη Belize αποτελεί τον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο έξω από την Αυστραλία
Φωτό Ambergris Caye με λεζάντα: Το Ambergris Caye στη Belize αποτελεί τον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο έξω από την Αυστραλία Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με το Εθνικό Πάρκο Plitvice Lakes, σε απόσταση δύο ωρών από το Ζάγκρεμπ, πρωτεύουσα της Κροατίας. Το πάρκο –αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1979– είναι διάσπαρτο με 16 λίμνες με τιρκουάζ νερά. Μια ξύλινη ανεμογέφυρα σας δίνει την δυνατότητα να περιπλανηθείτε στο πάρκο, την ώρα που tours με βάρκες σας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στα καταγάλανα νερά τους. Εντυπωσιακοί και οι καταρράκτες που σχηματίζονται από τα τρεχούμενα νερά.

  • Δείτε ποιο ελληνικό μέρος φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας στο www.greekguide.com