Σε ψηφοφορία που διενεργήθηκε ανάμεσα στους χρήστες του TripAdvisor σχετικά με τα οχτώ πιο ιδιαίτερα και αξιόλογα μνημεία της UNESCO παγκοσμίως, που ωστόσο παραμένουν λιγότερο γνωστά σε ένα μεγάλο μέρος ταξιδιωτών, αναδείχθηκε και ο Μυστράς, ένας ελληνικός αρχαιολογικός χώρος μεγάλης ιστορικής σημασίας.

QuebradadeHumahuaca_argentina_edited
Οι εντυπωσιακοί, βραχώδεις σχηματισμοί στο Quebrada de Humahuaca στην Αργεντινή
Στην πρώτη θέση σκαρφάλωσε το Quebrada de Humahuaca στο βόρειο τμήμα της Αργεντινής. Πρόκεται για ένα φυσικό τοπίο με βραχώδεις σχηματισμούς και λόφους σε διάφορες αποχρώσεις όπως κίτρινο, κόκκινο, χρυσό και πράσινο. Η ευρύτερη περιοχή είναι χτισμένη πάνω σε αρχαίο, εμπορικό κομμάτι και έτσι υπάρχουν και αρχαιολογικά ευρήματα από την εποχή των Ίνκας.
fraserislanda_edited
Στο Fraser Island στην Αυστραλία συναντάται η μεγαλύτερη αμμώδης έκταση στον κόσμο
Δεύτερο ακολουθεί το Fraser Island, λίγο έξω από την ανατολική ακτή του Queensland στην Αυστραλία, το νησί με την μεγαλύτερη σε έκταση αμμουδιά στον κόσμο (το συνολικό μήκος του ξεπερνά τα 120 χλμ.). Μάλιστα, πρόκειται για το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου τροπικά δάση συναντώνται σε αμμόλοφους σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 200 μ.
MorneTroisPitons_2_edited
Πανέμορφες εικόνες στο Εθνικό Πάρκο Gros Morne, στον Καναδά
Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με το Εθνικό Πάρκο Gros Morne, στον Καναδά, στη δυτική ακτή του Newfoundland. Πανέμορφες εικόνες από εντυπωσιακά φιόρδ, λίμνες, καταρράκτες και κοιλάδες δημιουργήθηκαν μετά από την μετακίνηση των τεκτονικών πλακών στην περιοχή.
LeshanGiantBuddha_edited
Το πιο ψηλό άγαλμα του Βούδα είναι το Leshan Giant και εντοπίζεται στην Κίνα
Στην τέταρτη θέση αναδείχθηκε το Leshan Giant Buddha, το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα σε όλο τον κόσμο, το οποίο εντοπίζεται στο νότιο τμήμα της επαρχίας Sichuan στην Κίνα, στο σημείο που συναντώνται οι ποταμοί Minjiang, Dadu και Qingyi. Το άγαλμα μετρά 71 μέτρα ύψους και είναι λαξεμένο στην επιφάνεια ενός γρεμού.
MorneTroisPitons_2_edited
Tο Εθνικό Πάρκο Morne Trois Pitons, στο νησί Δομινίκα στην Καραϊβική
Η πεντάδα συμπληρώνεται από το Εθνικό Πάρκο Morne Trois Pitons στο νησί Δομινίκα στην Καραϊβική. Βρίσκεται στο εσωτερικό του νησιού και πρόκειται για ένα πλούσιο, φυσικό τροπικό δάσος γεμάτο με απόκρημνες πλαγιές με βαθιές κοιλάδες, θερμές πηγές και λίμνες γλυκού νερού, αλλά και ηφαίστεια. Διαθέτει μάλιστα την μεγαλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα βιοποικιλότητα σε όλες τις Μικρές Αντίλλες. Μάθετε ποια θέση κατέλαβε ο Μυστράς στη λίστα του TripAdvisor στο www.greekguide.com