Χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ερντρ και Λίγηρα η Νάντη βρίσκεται στη δυτική Γαλλία και αποτελεί μια πόλη νεανική και άκρως καλλιτεχνική.

Κρύβει ανεξάντλητες εκπλήξεις και καλεί τον επισκέπτη να εξερευνήσει το ιστορικό της κέντρο και τα πρωτότυπα αξιοθέατα.

Η ιδιαίτερη πατρίδα του Ιούλιου Βερν αποτελεί απαύγασμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής με τα επιβλητικά κάστρα και τα εντυπωσιακά μνημεία της.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το κάστρο «Château des Ducs de Bretagne» που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και αποτελεί ορόσημο της πόλης.

Στο μουσείο τέχνης «Musee des Beaux Arts» μπορεί να θαυμάσει κανείς έργα τέχνης μεταξύ άλλων του Πικάσο, του Μονέ και του Σαγκάλ.

Αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού αποτελεί η περιήγηση στο ιστορικό κέντρο και την πλατεία Place Royal.

Το σιντριβάνι που φιλοξενεί η πλατεία αναπαριστά τη Νάντη, τον Λίγηρα και τους τέσσερις παραποτάμους του Ερντρ, Σεβρ, Σερ και Λουαρέ.

Το πάρκο Jardin des Plantes αποτελεί ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Γαλλίας, ενώ ο γοτθικός καθεδρικός των Αγίων Πέτρου και Παύλου εντυπωσιάζει με το υποβλητικά απέριττο εσωτερικό του.

Το θεματικό πάρκο φαντασίας και περιπέτειας Les Machines de Île de Nantes βρίσκεται στο νησάκι στη μέση του Λίγηρα.

Αποτελεί αξιοθέατο για μικρούς και μεγάλους με τον τεράστιο μηχανικό ελέφαντα για βόλτες και το εντυπωσιακό Carrousel des Mondes Marins.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

galliaxarthΝάντη / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Τρεις ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα, από Θεσσαλονίκη η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.

ΝΑΝΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΝΑΝΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΝΑΝΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΝΑΝΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΝΑΝΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑΝΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑΝΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑΝΤΗ ΓΑΛΛΙΑ