Από τις πανύψηλες κορυφές και τα απέραντα δάση της μέχρι τα βάθη των λιμνών της η Νότια Αμερική προσφέρει μια εναλλαγή εικόνων που συναρπάζει τους ταξιδιώτες κάθε ηλικίας.

Λίμνη Atitlan, Γουατεμάλα

southamrcdest1 southamrcdest2

Το όνομα της σημαίνει «μέσα στο νερό» στη Ναχουάτλ, μία από τις αυτόχθονες γλώσσες της Γουατεμάλας. Η πανέμορφη λίμνη περιβάλλεται από τρία τεράστια ηφαίστεια – μην ανησυχείτε όμως, δεν έχουν «ξυπνήσει» εδώ και χρόνια, σύμφωνα με το theculturetrip.com.

Έρημος Ica, Περού

southamrcdest3 southamrcdest4

Περιέργως, ο τόπος αυτός είναι περισσότερο γνωστός για το περίφημο κονιάκ Pisco από ότι για την ατέλειωτη έρημο.

Εκτός από την όμορφη αμμώδη έρημο και μερικά κρυμμένα χωριά εδώ και εκεί, έχει μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα της ισπανικής αποικιακής αρχιτεκτονικής στον κόσμο.

Μάτσου Πίτσου, Περού

southamrcdest5 southamrcdest6

Χτισμένο γύρω στο 1450, το Μάτσου Πίτσου είναι το πιο εμβληματικό σύμβολο της αρχαίας αυτοκρατορίας των Ίνκας με θέα που κόβει την ανάσα.

Καρταχένα, Κολομβία

southamrcdest7 southamrcdest8

Υπέροχες αποικιακές εκκλησίες, πολύχρωμες αγορές και φοβερό φαγητό του δρόμου συνθέτουν αυτό το μοναδικό μέρος. Μάλιστα πολλές σκηνές της ταινίας «Πειρατές της Καραϊβικής» γυρίστηκαν εδώ.

Punta del Este, Ουρουγουάη

southamrcdest9 southamrcdest10

Αν αναζητάτε υπέροχες παραλίες, πολύχρωμα κοκτέιλ και ξέφρενη νυχτερινή ζωή αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή. Μην χάσετε το γιγαντιαίο γλυπτό «Το χέρι» που εντυπωσιάζει.

Καταρράκτες Iguazu, Βραζιλία και Αργεντινή

southamrcdest11 southamrcdest12Από την πλευρά της Βραζιλίας, μπορείτε να πάτε βόλτα με ελικόπτερο και να απολαύσετε την υπέροχη θέα. Αν είστε από την πλευρά της Αργεντινής, ένα χαριτωμένο μικρό τρένο θα σας μεταφέρει στους καταρράκτες.

Νησί της Capurgana, Κολομβία

southamrcdest13 southamrcdest14

Μέχρι τη δεκαετία του 1970, κανείς δεν ήξερε για αυτό το μέρος. Μετά η τεράστια τουριστική του ανάπτυξη, τον κατέστησε περιζήτητο προορισμό για Κολομβιανούς που αναζητούν μια γρήγορη απόδραση από τη ζωή της πόλης.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα.

Torres del Paine, Χιλή

southamrcdest15 southamrcdest16

Αν σας αρέσει η πεζοπορία, αυτό το μέρος είναι σίγουρα για σας. Οι απόκρημνες κορυφές, οι μαγευτικές λίμνες και το μεγαλείο της φύσης κερδίζουν τον ταξιδιώτη.

Αλυκές Uyuni, Βολιβία

southamrcdest17

Είναι η μεγαλύτερη αλυκή στον πλανήτη και το ιδανικό μέρος κάθε φωτογράφου που ταξιδεύει στη Νότια Αμερική. Αυτό το ονειρικό σημείο είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου ο ουρανός και η γη γίνονται ένα.

Ushuaia Αργεντινή

southamrcdest18 southamrcdest19Η νοτιότερη πόλη του κόσμου είναι το καλύτερο μέρος για να παρακολουθήσετε τις φάλαινες με φόντο μια γραφική τοποθεσία.

Los Roques, Βενεζουέλα

southamrcdest22 southamrcdest23

Υπάρχουν περίπου 350 νησιά, κοραλλιογενείς νήσοι και νησίδες. Μπορείτε να χαλαρώσετε στις παραλίες με λευκή άμμο, να κάνετε κατάδυση και να εξερευνήσετε τους κοραλλιογενείς υφάλους.

Μπάνος, Εκουαδόρ

southamrcdest24 southamrcdest25

Η περιοχή υπόσχεται περιπέτειες γεμάτες αδρεναλίνη. Το μέρος αυτό έχει τα πάντα, από χαλαρωτικές θερμές πηγές μέχρι μια κούνια.

Έρημος Ατακάμα, Χιλή

southamrcdest26 southamrcdest27

Πολλοί λένε ότι αυτό το μέρος μοιάζει περισσότερο με τον Άρη παρά τη Γη – στην πραγματικότητα, είναι η ξηρότερη περιοχή του πλανήτη.

Παγετώνας Perito Moreno, Αργεντινή

southamrcdest28 southamrcdest29

Ο παγετώνας Perito Moreno είναι ένας από τους τρεις που υπάρχουν στην Παταγονία και βρίσκεται μέσα στη λίμνη Αργεντίνο δημιουργώντας ένα παγωμένο θαύμα της φύσης.

Πράσινη Λιμνοθάλασσα, Βολιβία

southamrcdest21

southamrcdest20 Το χρώμα της λίμνης οφείλεται στην αναμόχλευση των ιζημάτων από τους ισχυρούς ανέμους. Μπορεί να αλλάξει από τυρκουάζ σε σκούρο σμαραγδένιο χρώμα μέσα σε δευτερόλεπτα.