Ο φωτογράφος Mikołaj Gospodarek ταξιδεύει στον ίδιο δρόμο κάθε χρόνο από το 2008 φωτογραφίζοντας τη θέα τόσο του ίδιου όσο και όσων τον περιβάλλουν, με φόντο τις διαφορετικές εποχές.

Αν πλήττει; Σε καμία περίπτωση αφού ο δρόμος που ακολουθεί είναι ίσως ο πιο εντυπωσιακός στην Ευρώπη. Πρόκειται για τον Grossglockner High Alpine Road στην Αυστρία που περνά από τις Άλπεις.

Βουνοκορφές, παγετώνες, λίμνες, σημεία και γωνιές απαράμιλλης ομορφιάς είναι οι «πρωταγωνιστές» στις φωτογραφίες του Gospodarek. Ο δρόμος είναι δημιφιλής στους τουρίστες και χιλιάδες είναι εκείνοι που επιλέγουν να ζήσουν την απόλαυση της εξερεύνησής του από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ο δρόμος πήρε το όνομά του από το ψηλότερο βουνό της Αυστρίας. Η πρώτη φορά που αναφέρθηκε ήταν από Αυστριακούς μηχανικούς το 1924 αλλά τότε τα φιλόδοξα σχέδιά τους θεωρήθηκαν γελοία.

Έντεκα χρόνια αργότερα ωστόσο, το 1935, ο δρόμος άνοιξε επισήμως και μέχρι σήμερα προσφέρει σε όσους φτάνουν ως εκεί τη μεγαλοπρεπή θέα των Άλπεων και την απόλαυση του ταξιδιού.

Alpine12 Alpine11 Alpine10 Alpine1 Alpine2 Alpine3 Alpine4 Alpine5 Alpine6 Alpine7 Alpine8 Alpine9