Μάρμαρο, χρυσός κι άλλες πολυτελείς λεπτομέρειες είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των λουτρών σε μεγάλα και δημοφιλή ξενοδοχεία του κόσμου.

Από το το Χονγκ-Κονγκ μέχρι τα πολυτελή θέρετρα στο Μεξικό, τα μπάνια των ξενοδοχείων που θα δείτε στις φωτογραφίες ξεχωρίζουν για το μέγεθός τους, καθώς πολλές φορές είναι μεγαλύτερα ακόμη κι από ένα μικρό διαμέρισμα.

Δείτε μερικά από αυτά, όπως παρουσιάζονται στη βρετανική Daily Mail…

1. Ritz-Carlton, Χονγκ-Κονγκ

hotelbath1

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται στο πέμπτο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Στα δωμάτια του έχει παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή προσφέροντας μια πανοραμική θέα στην πόλη. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι τα μεγάλα μαρμάρινα μπάνια που αγγίζουν ακόμη και τα 65 τετραγωνικά μέτρα. Έχει βέβαια ντους βροχής, μια τεράστια βαθιά μπανιέρα, τουαλέτα, διπλό νεροχύτη και ξεχωριστό χώρο σάουνας. Επιπλέον το σπα κάνει τον επισκέπτη να μη θέλει να φύγει από το δωμάτιο.

2. Nizuc Resort & Spa, Μεξικό

hotelbath2

Μέσα σε μια τεράστια έκταση με κήπους και πισίνες, το ξενοδοχείο αυτό μπορεί να καυχιέται για την πολυτέλεια που προσφέρει. Ξεχωρίζουν μάλιστα οι χώροι του μπάνιου. Το καθένα διαθέτει εσωτερική και εξωτερική ντουζιέρα, ιδιαίτερους νεροχύτες, και ντουλάπια για περισσότερα απ’ όσα μπορεί να θέλει να μεταφέρει κανείς στις διακοπές του.

3. Four Seasons, Καναδάς

hotelbath3

Αυτό το πέντε αστέρων ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες πολλά περισσότερα πέρα από την ασυναγώνιστη τοποθεσία του. Στον 21ο όροφο, θα βρει κανείς τη μεγαλύτερη και πιο διάσημη σουίτα του, τη Βασιλική. Αυτό που τραβάει ακόμη περισσότερο τα βλέμματα είναι το μπάνιο που σε κάνει αμέσως να καταλαβαίνεις πώς είναι να ζεις σαν βασιλιάς. Είναι πάνω από 30 τετραγωνικά μέτρα, έχει μάρμαρο και θέα στην πόλη του Τορόντο. Διαθέτει επίσης ντουλάπα και γκαρνταρόμπα.

4. Umain Bhawan Palace, Ινδία

hotelbath4

Χτισμένο στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, το Umain Bhawan Palace εκτείνεται σε μια μεγάλη έκταση με καταπράσινους κήπους. Η σουίτα του, αρχικά σχεδιασμένη για τη βασίλισσα, είναι η επιτομή της πολυτέλειας. Κοσμείται με εξωτικές τοιχογραφίες, ιδιαίτερους πανάκριβους καναπέδες και πρωτότυπα έργα τέχνης. Η βασιλική σουίτα διαθέτει μεταξύ άλλων ένα μπάνιο 41 τετραγωνικών μέτρων με τζακούζι, χαμάμ και ροζ ιταλικό μάρμαρο.

5. Ponta dos Ganchos Hotel, Βραζιλία

hotelbath5

Κρυμμένο μέσα στο τροπικό δάσος της Βραζιλίας, δίπλα σε μια απομονωμένη παραλία το εν λόγω ξενοδοχείο μοιάζει με ένα κομμάτι του παραδείσου, όπως το χαρακτηρίζουν. Βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό νησί και έχει θέα στην σμαραγδένια ακτή προσφέροντας στους επισκέπτες την απόλυτη προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Ξεχωριστή εμπειρία γι’ αυτούς αποτελεί το τεράστιο μπάνιο του το οποίο έχει σπα, ξαπλώστρες και σάουνα, μπανιέρα με υδρομασάζ και φυσικά μια μοναδική θέα στη θάλασσα.