Η τραπεζική κρίση που σάρωσε την Ασία πριν από περίπου 20 χρόνια έχει ακόμα εμφανή τα σημάδια της στην Ταϊλάνδη και την πρωτεύουσα Μπανγκόκ. Τα πιο εμβληματικά απομεινάρια της είναι οι εγκαταλελειμμένες και έρημες επαύλεις που κατασκευάζονταν με σκοπό να ζήσουν εκεί οι ζάμπλουτοι την ανθηρή εποχή πριν το κραχ.

Τα κτήρια αυτά, βίλες ή και χώροι γραφείων, είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται το τίμημά της εγκατάλειψής τους, όταν χτύπησε η κρίση.

Το καλοκαίρι  ο Dax Ward επισκέφθηκε την περιοχή Nakhon Pathom, έξω από τη Μπανγκόκ, με σκοπό να φωτογραφίσει τα αφημένα στη φθορά κτίσματα σε όλη τους την- κάποτε- μεγαλοπρέπεια.

«Τα σπίτια είναι σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν αλλά και πάλι είναι μάλλον καλά αν σκεφτεί κανείς πως έχουν αφεθεί στο τροπικό κλίμα για σχεδόν 20 χρόνια χωρίς καμία ιδιαίτερη φροντίδα», λέει ο ίδιος στη Daily Mail.

Στα δύο κτήρια που φωτογράφισε μένουν οικογένειες που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του χώρου. Κι ενώ ο ίδιος ανησυχούσε για την παρουσία του εκεί, οι άνθρωποι τον καλωσόρισαν και του έδιναν τις πληροφορίες που ζητούσε.

«Η πρώτη ματιά σε δίνει την αίσθηση πως είσαι σε κάποια ‘πόλη φάντασμα’, η ησυχία ήταν εντυπωσιακή και η ατμόσφαιρα σε κάποια σημεία ήταν κάπως τρομακτική. Εγώ πάντως ανησυχούσα περισσότερο για τα… φίδια», κατέληξε.

ansksoasn2 ansksoasn3 ansksoasn4 ansksoasn5 ansksoasn1 ansksoasn6 ansksoasn7 ansksoasn8 ansksoasn9 ansksoasn10