«Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, εθνική δύναμη. Εδώ δεν χωράνε αντιπαραθέσεις πολιτικές, μικροκομματικές» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. «Δεν έχουμε τη στήριξη που θα θέλαμε γιατί είναι ένα προϊόν που θα πρέπει να έχει τη στήριξη και από την αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει συνεργασία που θα μπορούσαμε να έχουμε για ένα τέτοιο θέμα που αποτελεί εθνική υπόθεση» ανέφερε η κ. Κουντουρά.

Χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη» χρονιά το 2016, όμως, όπως επισήμανε, θα έχουμε ρεκόρ αφίξεων. «Θα φτάσουμε σ’ ένα νούμερο που έχουμε εκτιμήσει ότι είναι εξαιρετικά καλό. Θα φτάσουμε στα 27,5 εκατ. μαζί με την κρουαζιέρα, που έχει περίπου 25% αύξηση» σημείωσε η κ. Κουντουρά και πρόσθεσε: «Με τα δεδομένα, τα οποία έχουμε, αυτό το 6% – 7% της αύξησης των αφίξεων είναι πλέον γεγονός. Πέρυσι, το 2015 ήταν μια χρονιά – ρεκόρ, με 26 εκατ. τουρίστες και 14 δισ. έσοδα. Το 2016 το ξεπερνάει κατά πολύ. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι «και σε έσοδα θα κλείσουμε πολύ καλά» και αναφέρθηκε στον στόχο του τουρισμού «365 ημέρες τον χρόνο», λέγοντας: «Καταφέραμε για πρώτη φορά να επιμηκύνουμε την περίοδο. Το 2015 είχαμε δύο εβδομάδες επιμήκυνση την άνοιξη και δύο το φθινόπωρο. Το 2016 καταφέραμε να επιμηκυνθεί 2,5 – 3 μήνες. Ξεκινάει η επιμήκυνση της περιόδου από αρχές Απριλίου και τελειώνει τέλος Νοεμβρίου». Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μεταφράζεται και σε νέες θέσεις εργασίας, όπως σημείωσε η κ. Κουντουρά, επισημαίνοντας, πως η αύξηση των θέσεων συνοδεύεται και από διάρκεια. «Δεν είναι μόνο το εξάμηνο της θερινής περιόδου» τόνισε.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην αύξηση του ελληνικού τουρισμού κατά 5 – 6%. «Φαίνεται πως ταξίδεψαν περισσότερο, έκαναν περισσότερες διακοπές. Άρχισαν πάλι να ξαναταξιδεύουν» επισήμανε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού.