Το Κάιρο στην Πολιτεία Ιλινόι των ΗΠΑ ήταν κάποτε πολύβουο, γεμάτο ανθρώπους, όπως το συνονόματό του στην Αίγυπτο. Χτισμένο μεταξύ δύο ποταμών, του Μισσισσιππή και του Οχάιο, ο πληθυσμός του ήταν το 1920 πάνω από 15.000 ανθρώπους που γέμιζαν τους δρόμους με αγαθά, και εργάζονταν στη βιομηχανία.

poli4

Όμως με την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών γραμμών από τον 20ο αιώνα, οι θέσεις εργασίας στην περιοχή άρχισαν να μειώνονται και οι άνθρωποι άρχισαν να φεύγουν. Το 2014 ο πληθυσμός έφτασε μόλις τους 2.576 κατοίκους.

poli5

Σήμερα ένα μεγάλο μέρος του Κάιρο έχει εγκαταλειφθεί. Παραμένουν πολλοί λίγοι κάτοικοι και η πόλη μοιάζει ξεχασμένη από το χρόνο. Τμήματα και περιοχές στο κέντρο της πόλης έχουν ανακτηθεί από τη φύση, όπως δείχνουν αυτές οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από τους έρημους δρόμους.

poli6

Μετά την κατασκευή γεφυρών και με τα ατμόπλοια να καταργούνται σταδιακά, η πόλη έχασε τη λάμψη της και την εμπορική της δραστηριότητα και μένει σιγά σιγά έρμαιο της φύσης. Ο χρόνος δεν περνάει πάνω από αυτή και μοιάζει ξεχασμένη μαζί με τους λίγους κατοίκους.

poli7

Σταδιακά, χωρίς πληθυσμό και τους φόρους που αυτός πλήρωνε, τα περισσότερα κτίρια άρχισαν να σφραγίζονται πέρα από λίγα κυβερνητικά. Αν και η κοινότητα και όσοι έχουν απομείνει προσπαθούν να αναζωογονήσουν την πόλη και να αναπτύξουν τον τουρισμό, φαίνεται πως έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους.

poli8

Θέλουν ουσιαστικά να την βγάλουν από το «συρτάρι» και να προβάλλουν την ιστορική της σχέση με τα δύο ποτάμια. Προς το παρόν βέβαια φαίνεται να κυριεύεται μόνο από τη φύση.

poli9

poli10 poli11

poli2 poli3

poli1