Αισιόδοξη ότι θα υπάρξει αύξηση εσόδων από τον τουρισμό και αφίξεων τουριστών σε σχέση με το 2015, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπήρξαν δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως ήδη στο πρώτο επτάμηνο υπάρχει θετικό πρόσημο στις αφίξεις με αύξηση 6-7% και όπως εκτίμησε με δεδομένο ότι αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών με υψηλό εισόδημα «η λογική λέει ότι και τα έσοδα θα αυξηθούν». Υπογράμμισε ότι οι μήνες Ιούλιος , Αύγουστος και Σεπτέμβριος είναι οι μήνες με την υψηλότερη κίνηση αλλά πρόσθεσε πως ο τελικός απολογισμός θα γίνει τον Οκτώβριο.

Τόνισε πως πέραν των νέων τουριστικών αγορών που άνοιξαν με την πολιτική που ακολουθήθηκε έχουν τεθεί οι βάσεις για επιμήκυνση της σεζόν από τον Απρίλιο και υπάρχει απόδοση.

Πάντως, σημείωσε ότι το 2016 λόγω γεωπολιτικών προβλημάτων στην περιοχή και τρομοκρατίας είχε σημαντικές δυσκολίες στην προσέλκυση του τουριστικού προϊόντος και πρόσθεσε πως είναι στρεβλή η εντύπωση ότι τα προβλήματα σε γειτονικές χώρες αυξάνουν την τουριστική ροή προς την Ελλάδα.

Ανέφερε ότι λόγω της τρομοκρατίας το 16% των Γερμανών αποφάσισε να μην κάνει διακοπές εκτός χώρας αλλά όπως είπε φέτος οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών αυξήθηκαν κατά 8% προς την Ελλάδα.