Ένας πραγματικά καλοκαιρινός παράδεισος, μόλις τρία μίλια από τους Παξούς καθηλώνει όποιον έχει την τύχη να βρεθεί εκεί και να κολυμπήσει στα κρυστάλλινα νερά.

Πρόκειται για το Βουτούμι, την εκπληκτική παραλία στους Αντίπαξους με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και τη βλάστηση να κατεβαίνει μέχρι τη θάλασσα. Τα κυπαρίσσια φτάνουν μέχρι την άμμο και τα διάφανα νερά της που μοιάζουν με αυτά της πισίνας την κάνουν πραγματικά εξωτική. Οι Αντίπαξοι είναι ιδιαίτερα φημισμένοι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο και πολύ σημαντικό ρόλο παίζει βέβαια η συγκεκριμένη παραλία που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όποιον τυχερό βρεθεί εκεί. Όλο το νησάκι είναι εξάλλου κατάφυτο δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό με τα γαλάζια νερά ενώ αν κάποιος κάνει δια θαλάσσης το γύρο των Αντίπαξων θα δει τους εντυπωσιακούς, κατάλευκους γκρεμούς καθώς το έδαφος είναι ασβεστολιθικό.

Το Βουτούμι έχει κερδίσει ακόμη και τον τίτλο μιας από τις ωραιότερες παραλίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο σε διάφορες λίστες περιοδικών, ιστοσελίδων και ταξιδιωτικών πρακτορείων. Θεωρείται δε μια από τις πιο όμορφες «κρυμμένες» παραλίες της Ευρώπης. Αν κοιτάξει κανείς από ψηλά, μάλιστα, τη συγκεκριμένη παραλία θα δει ότι τα νερά είναι τόσο καθαρά και διάφανα που μπορεί να διακρίνει τη σκιά από τα καραβάκια και τα σκάφη στον πάτο της θάλασσας. Η εμπειρία σε Παξούς και Αντίπαξους, πάντως, μένει αξέχαστη σε όσους επιλέξουν να κάνουν εκεί διακοπές…

voutoumi2 voutoumi3 voutoumi4 voutoumi5 voutoumi1