Οι ταξιδιωτικοί συντάκτες του αμερικάνικου ταξιδιωτικού Conde Nast Traveler συγκέντρωσαν συνολικά 14 σημεία σε όλο τον κόσμο από εκείνα που έχουν επισκεφτεί στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, αναδεικνύοντάς τα ως τα «κρυφά» μυστικά του εκάστοτε προορισμού αιτιολογώντας την επιλογή τους και γιατί πρέπει να παραμείνουν «μυστικά» από τον μαζικό τουρισμό. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο ελληνικά –ένα cafe και ένας προορισμός– που ομολογουμένως δικαίως συμπεριλήφθηκαν στις επιλογές τους.

Costa_Rica_shutterstock_344653562
Παραδεισένια, εξωτική παραλία στη Santa Teresa στην Κόστα Ρίκα
Οι συντάκτες του αμερικάνικου περιοδικού, λοιπόν, αναδεικνύουν στην πρώτη θέση το Likoma Island, στη λίμνη Malawi στην ανατολική Αφρική, για το παραδεισένιο τοπίο με τα κρυστάλλινα νερά, στη δεύτερη την παραθαλάσσια πόλη Mount Maunganui στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας με την πάλλευκη αμμώδη ακτή και το μικρό καταπράσινο βουνό Maunganui απ’ όπου η απρόσκοπτη θέα στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του τυχερού που θα την απολαύσει και στην τρίτη θέση το Julio’s Cafe, στο Austin του Τέξας, ένα μεξικάνικο στέκι που φημίζεται για τις λαχταριστές enchiladas και τις παγωμένες μαργαρίτες του.
Castle_Leslie_Northern_Ireland
Το Castle Leslie στην Ιρλανδία μοιάζει σαν να βγήκε από κάποιο παραμύθι
Στην τέταρτη θέση κατατάσσεται η Ποσειδωνία (λατινική ονομασία Paestum) στο δυτικό τμήμα της Ιταλίας στο σημείο που τελειώνει η ακτή Amalfi και ξεκινάει η ακτή Cilento. Πρόκειται για την αρχαία ελληνική αποικία της Κάτω Ιταλίας όπου βρίσκονται τρεις από τους καλύτερα διατηρημένους δωρικού ρυθμού αρχαιοελληνικούς ναούς εκτός Ελλάδας. Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει ο πρώτος ελληνικός προορισμός που συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις των συντακτών του Conde Nast Traveler.
Porto_Kagio_Greece_shutterstock_326392169
Κρυστάλλινα, διαυγή νερά στον κόλπο του Κόρτο Κάγιο, στη λακωνική Μάνη
Ο λόγος για το Πόρτο Κάγιο, τον γραφικό παραλιακό οικισμό λίγο πριν τη «μύτη» της λακωνικής Μάνης στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου. Παραδομένο στην «αγκαλιά ενός μικρού κόλπου με το εκπληκτικό λακωνικό τοπίο ολόγυρά του να λειτουργεί ως φυσικό σκηνικό, πρόκειται για μία από τις πιο γοητευτικές γωνιές της, η οποία συναρπάζει όλους όσοι το επιλέγουν για εξορμήσεις και διακοπές με βασικά χαρακτηριστικά τους την ηρεμία και την χαλάρωση. Κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν Ψαμαθούς, ενώ το φυσικό του λιμάνι κατά τον 18ο αι. αποτέλεσε ορμητήριο για τον Έλληνα αξιωματικό στο ελληνικό τάγμα του Ρωσικού στρατού, Λάμπρο Κατσώνη.