Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, μετά τη Ρόδο, η Κάρπαθος ενδείκνυται για όσους θέλουν να κάνουν εναλλακτικές διακοπές σε ένα καταπράσινο μέρος με πανέμορφες παραλίες.

Μια από αυτές που ξεχωρίζει σε ολόκληρη την Κάρπαθο είναι η παραλία Άπελλα, ένα μαγευτικό, εξωτικό μέρος που σε ταξιδεύει. Με λευκή καθαρή άμμο και βότσαλα έχει κρυστάλλινα βαθιά νερά και και βρίσκεται σε απόσταση 16 περίπου χιλιομέτρων βόρεια από τα Πηγάδια σε ένα μοναδικής ομορφιάς πευκόφυτο περιβάλλον. Ο κοντινότερος οικισμός είναι ο Μυρτώνας και βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο περίπου χιλιομέτρων ενώ επίσης η παραλία είναι προσεγγίσιμη με καΐκια από τα Πηγάδια. Τα πεντακάθαρα διάφανα νερά είναι ιδανικά για να απολαύσει κανείς το μπάνιο του σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Καρπάθου. Βράχια και πεύκα μπλέκονται αρμονικά δημιουργώντας ένα όμορφο σκηνικό.

Ολόκληρο το νησί, πάντως, διαθέτει μοναδικής ομορφιάς αμμουδιές, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο οργανωμένες για να βρει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει. Ο Λευκός, τα Πηγάδια και ο Άγιος Μηνάς είναι επίσης μερικές παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε αν βρεθείτε στο νησί και σίγουρα θα σας αφήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σε όλη την ανατολική πλευρά του νησιού σχηματίζονται μικροί κολπίσκοι και παραλίες με κρυστάλλινα νερά οι οποίες μάλιστα προσεγγίζονται εύκολα. Κάποιες επίσης έχουν βραβευθεί με γαλάζια σημαία λόγω της καθαριότητας και της οργάνωσής τους.

Το ταξίδι στην Κάρπαθο το χαρακτηρίζουν ως ταξίδι στο χρόνο και τις αισθήσεις καθώς διαθέτει πλούσια πολιτιστική παράδοση αλλά και ομορφιά, ενώ προσφέρει όλα εκείνα που θέλει ο επισκέπτης για να περάσει μερικές χαλαρές μέρες διακοπών.

Οι πολυάριθμες αμμουδιές του νησιού μάλιστα προσφέρουν μια άλλοτε εξωτική και άλλοτε άγρια ομορφιά σε ένα ιδιαίτερο σκηνικό που δε συναντάς συχνά. Το νησί επιπλέον είναι πολύ καλά οργανωμένο από άποψη τουριστικών υποδομών για να προσφέρει ό,τι χρειάζονται οι τουρίστες και οι κάτοικοι ιδιαίτερα φιλόξενοι για να σας βοηθήσουν σε ό,τι χρειάζεστε.

karpathos3 karpathos2 karpathos5 karpathos1

karpathos4