Το Eguisheim είναι μια κοινότητα στη βορειοανατολική Γαλλία γνωστή για το κρασί υψηλής ποιότητας που παράγει. Τον Μάιο του 2013 ψηφίστηκε ως το «Αγαπημένο γαλλικό χωριό» μια ετήσια διάκριση που περνάει από πόλη σε πόλη στη Γαλλία, πράγμα καθόλου τυχαίο. Πρόκειται για ένα όμορφο, παραμυθένιο χωριό με γραφικά σοκάκια και παραδοσιακά κτίρια, σε μια απόλυτη αρμονία δεμένα.

Η ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή υπολογίζεται σύμφωνα με τους ιστορικούς ήδη από την Παλαιολιθική Εποχή όπως μαρτυρείται από τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Όταν οι Ρωμαίοι κατέλαβαν το χωριό άρχισε να αναπτύσσεται εκεί η καλλιέργεια του κρασιού που το έχει κάνει τόσο φημισμένο μέρος σήμερα. Στις αρχές του Μεσαίωνα, χτίστηκε εκεί ένα κάστρο γύρω από το οποίο αναπτύχθηκε ο σημερινός οικισμός. Η κοινότητα επίσης ήταν η υποτιθέμενη γενέτειρα του Πάπα Λέοντα ΙΧ.

Όσον αφορά την τουριστική κίνηση πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο μέρος και γι’ αυτό έχει αναπτύξει τις κατάλληλες, άρτιες υποδομές για τους επισκέπτες που φτάνουν εκεί. Αυξημένος είναι επίσης ο τουρισμός καθώς από εκεί περνά ο «Δρόμος του κρασιού» ενώ το χωριό είναι μέλος της ένωσης των πιο όμορφων χωριών της Γαλλίας. Περπατώντας κανείς στους δρόμους του θα νιώσει έναν μεσαιωνικό αέρα και θα περιηγηθεί σε ένα όμορφο τοπίο που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με την ιστορία.

Εκτός από το να γευτούν τα φημισμένα κρασιά του, το χωριό προσφέρει διάφορες εμπειρίες και όσον αφορά τα αξιοθέατα αλλά και τις δραστηριότητες. Η μορφή του έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους αιώνες διατηρώντας έτσι την παραδοσιακή και παλιά μορφή του με τα κτίρια ωστόσο να είναι ιδιαίτερα καλοσυντηρημένα.

Οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται όπως είναι λογικό με την αμπελουργία για να μπορούν οι επισκέπτες να απολαμβάνουν το γευστικό κρασί. Αν βρεθείτε εκεί, σίγουρα θα γοητευτείτε από το όμορφο φυσικό τοπίο και τη γραφικότητα του χωριού.

gallia3 gallia1 gallia5 gallia6 gallia2 gallia4