To Kivotos, το ξενοδοχείο ορόσημο για το νησί της Μυκόνου για πάνω από δύο δεκαετίες, πρωτοπορεί και πάλι το καλοκαίρι του 2016, με μια σειρά από νέες υπηρεσίες και δράσεις. Τυλιγμένο στα σμαραγδένια νερά του Ορνού και με εκπληκτική θέα στον απέραντο ορίζοντα, το Kivotos δεσπόζει πάνω από την ιδιωτική παραλία του. Χτισμένο με αριστοτεχνικό τρόπο σε μια βραχώδη πλαγιά, εντυπωσιάζει με την επιβλητική αρχιτεκτονική και την εσωτερική διακόσμηση που διαθέτουν τα δωμάτια, οι σουίτες και η ιδιωτική βίλα του. Μοναδικά στοιχεία αποτελούν η εκπληκτική του συλλογή με σύγχρονα έργα τέχνης και σπάνιες αντίκες, η εξαιρετική, εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, αλλά και η εξαιρετική του θέση, μόλις λίγα λεπτά από τη Χώρα της Μυκόνου. Κομψότητα και εκλεπτυσμένη πολυτέλεια χαρακτηρίζουν κάθε γωνιά του. Το Kivotos στη Μύκονο διαθέτει 39 δωμάτια και σουίτες όλα διαφορετικά μεταξύ τους, ιδιωτική βίλα με δική της ιδιωτική παραλία και πισίνα, 3 εστιατόρια και μπαρ, 2 πισίνες, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και SPA. Διαθέτει, επίσης, παρεκκλήσι του 17ου αιώνα, μπουτίκ, γκαλερί και τέλος, το «Prince de Neufchatel», το μαγευτικό, ιδιόκτητο ιστιοφόρο, πιστό αντίγραφο διαβόητου πειρατικού. Το γιοτ, που διαθέτει πλήρες πλήρωμα και κυβερνήτη, αγκυροβολεί στα ήρεμα νερά του Ορνού και διατίθεται για ημερήσιες κρουαζιέρες και ρομαντικά ιδιωτικά δείπνα.

Kivotos: Ένα μοναδικό ξενοδοχείο

kivotos2 kivotos3 Χάρη στον σπάνιο χαρακτήρα του, την αίγλη και την απαράμιλλη αίσθηση εξατομικευμένης φιλοξενίας, το Kivotos είναι μοναδικό στο είδος του. Εμβληματικό ξενοδοχείο – σφραγίδα του νησιού, εντάσσεται στην κατηγορία των ξενοδοχείων που αποτελούν ορόσημο για την περιοχή που βρίσκονται. To Kivotos, έχει καταφέρει να καθορίσει τον τουρισμό της Μυκόνου, και διανύοντας τα μέσα της τρίτης δεκαετίας της ζωής του, συνεχίζει να δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα στη φιλοξενία με βασικό άξονα τον συνδυασμό ταξιδιού με την τέχνη. kivotos2

Το πρώτο boutique ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Στην προσπάθεια να γίνει αντιληπτή η φιλοσοφία του Kivotos, οφείλουμε να αναφερθούμε στον Σπύρο Μιχόπουλο, πατέρα των σημερινών ιδιοκτητών, Φίλιππου και Ιάσωνα, ο οποίος οραματίστηκε τη δημιουργία του πρώτου boutique ξενοδοχείου στην Ελλάδα. Η αγάπη του για τα ταξίδια, τη συλλογή αντικών και έργων τέχνης, η συνεχής παρατήρηση αλλά και η ευφυής σκέψη του, τον οδήγησαν να αντιληφθεί γρήγορα την ανάγκη διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος καθώς και την παροχή αληθινής φιλοξενίας. Κύριο μέλημα του, η δημιουργία μιας μονάδας η οποία θα έμοιαζε περισσότερο με σπίτι παρά με ξενοδοχείο. Βασική αφορμή και έμπνευση, μια εικόνα που είχε χαραχτεί στο μυαλό του, σε κάποιο από τα ταξίδια του, και αφορούσε σε ένα γαλλικό καθρέφτη ο οποίος έδενε άψογα πάνω σε μια ολόλευκη τοιχογραφία.  Το μεγάλο βήμα για την δημιουργία του πρώτου boutique ξενοδοχείου στην Ελλάδα είχε ήδη γίνει. kivotos6 kivotos7

Kivotos Art Projects – KAP

H τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα και βασικό πυλώνα στο DNA του Kivotos, ενώ το ξενοδοχείο, συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα των υπηρεσιών και της πολυτελούς φιλοξενίας. Αξιοποιώντας τα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, σε απόλυτη συνάρτηση με την ξεχωριστή φυσιογνωμία της Μυκόνου, αλλά και στοιχεία ευρωπαϊκού πολιτισμού, καταφέρνει να αποτελεί ουσιαστικό κρίκο σύνδεσης ανάμεσα στην τέχνη και τον τουρισμό. Με αυτό τον τρόπο εξάλλου, καταλήγει όλα αυτά τα χρόνια, να ενισχύει πολιτιστικά την Ελλάδα και να δημιουργεί νέα αναπτυξιακά κύτταρα χαράσσοντας νέους δρόμους σε μία αγορά και ένα νησί που εξελίσσεται συνεχώς. Σε αυτό το πλαίσιο, και η λειτουργία της Γκαλερί μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιούνται κάθε χρόνο ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στο πρόγραμμα του «Kivotos Art Projects» (ΚΑΡ).

Kivotos Art Projects 2016

Το Kivotos Art Projects ξεκίνησε το 2013 και είναι μια σειρά εκθέσεων σύγχρονης τέχνης που προβάλλουν τα έργα διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, στους τομείς της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της φωτογραφίας, των βίντεο πολυμέσων και των installation. Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο στον νέο εκθεσιακό χώρο του Kivotos Luxury Boutique Hotel, εγκαινιάζοντας την πρωτοβουλία του στον χώρο των οπτικών τεχνών, και πλαισιώνονται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα ολόκληρο το καλοκαίρι. Για το καλοκαίρι του 2016 η λειτουργία της η Γκαλερί του Kivotos ξεκινά με την ατομική έκθεση της διακεκριμένης καλλιτέχνιδος Σοφίας Χούσου και σε επιμέλεια της Δρ. Σωζήτας Γκουντούνα. Τα έργα της θα βρίσκονται στην Γκαλερί (και για πώληση) αλλά και θα κοσμούν τους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτια του Kivotos. Επιπλέον, μέσω της εταιρείας της  “Anima Objects” στο Kivotos θα εκτεθούν ιδιαίτερα design αντικείμενα, όπως φωτιστικά, πολλά από τα οποία θα τοποθετηθούν και στα δωμάτια. Ο μετα-αφηρημένος εξπρεσιονισμός στα έργα της Σόφιας Χούσου λειτουργεί σε ένα δραματικό παρασκήνιο, όπου το χρώμα γίνεται το λεξιλόγιο ώστε η ίδια να εκφράσει και να επικοινωνήσει τα «λεπτά» αλλά και τα πολύπλοκα μηνύματα της.  Τα έργα της ανατρέπουν τις αντιλήψεις μας για την ιστορίας της τέχνης της αφαίρεσης και αφηρημένου εξπρεσιονισμού, ενώ συνδυάζουν άρρηκτα και ποιητικά την πραγματικότητα με τη φαντασία, το μυστήριο με το κατανοητό, το επίπεδο με το βαθύ.

Τέχνες της Μυκόνου

Στο πλαίσιο του Kivotos Art Projects, το Kivotos από φέτος αγκαλιάζει τις ξεχωριστές τέχνες του νησιού και εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τους τοπικούς φορείς για την ανάδειξη τους. «Η Δαντέλα της Μυκόνου» είναι η πρώτη ενέργεια που θα παρουσιαστεί φέτος μέσα στο ξενοδοχείο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες του από όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν αυτή την ιδιαίτερη παράδοση. Η ενέργεια αυτή γίνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου και το Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου. Η ιστορία της «Δαντέλας της Μυκόνου» χάνεται στο 18ο αιώνα, ενώ φαίνεται ότι η τεχνική και η κατασκευή της να αναπτύσσεται κυρίως κατά το 19ο αιώνα, με την ανάπτυξη της αστικής τάξης. Τα πιο γνωστά ήδη της δαντέλας στη Μύκονο ήταν το τούλι, το αζούρ, το κοπανέλι, το λασέ, η μπιμπίλα ή ούγια, το δίχτυ ή φιλέ και το βελονάκι. Αργότερα και το κοφτό. Το Kivotos καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα φιλοξενεί στο χώρο της υποδοχής, σπάνια κομμάτια της τέχνης της Δαντέλας, ενώ Κυρίες της Μυκόνου συχνά μέσα στην εβδομάδα, θα πλέκουν και θα κεντούν στον ίδιο χώρο, δείχνοντας την τέχνη και τη ζωντανή ακόμα παράδοση στο νησί.

Kivotos Artist in Residence

Άλλο ένα σημαντικό πρόγραμμα που εγκαινιάζει φέτος το ξενοδοχείο είναι το Kivotos Artist in Residence. Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, η ζωγράφος και γλύπτρια Mischa Milovanovich, που έχει γεννηθεί στο Βελιγράδι και μένει στο Λονδίνο και ο Αμερικανός ζωγράφος και γλύπτης Christopher Beckman, θα εγκατασταθούν στο Kivotos για περίπου ένα μήνα δημιουργίας για καλό σκοπό. Με έμπνευση το νησί της Δήλου, αλλά και τη Μύκονο, πρόκειται να δημιουργήσουν έργα κυρίως από παλιά ξύλα, που βρίσκονται στο ξυλουργείο του ξενοδοχείου. Στόχος είναι τα έργα να πωληθούν και τα χρήματα να διατεθούν για ενέργειες και δράσεις που γίνονται στο νησί της Δήλου. Καθημερινά οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται είτε στο ξυλουργείο, είτε σε διάφορους χώρους του ξενοδοχείου, όπου τους οδηγεί η έμπνευση τους. Οι ένοικοι του Kivotos θα μπορούν να τους παρακολουθούν κατά τη διαδικασία της δημιουργίας τους και να συνομιλούν μαζί τους.

Α «Kivotos» of experiences

Τα 39 δωμάτια και σουίτες και η βίλα του συγκροτήματος, αναδεικνύουν έντονα στοιχεία από τον 17ο και 18ο αι., ενώ ισορροπούν ιδανικά με εκείνα του 21ου αι. Όλοι οι χώροι είναι διακοσμημένοι με αυθεντικές αντίκες και έργα τέχνης, πίνακες, γλυπτά κ.α. Σπάνιοι καθρέπτες, περίτεχνα κομό και μικρά βοηθητικά έπιπλα, σκαλιστά κρεβάτια, αλλά και , design φωτιστικά, μίνιμαλ μπάνια, in room Jacuzzi με κρυφό φωτισμό, φίνα λινά και Luxury amenities συμπληρώνουν την ξεχωριστή εικόνα του κάθε χώρου φιλοξενίας. Το φυσικό φως, αναδεικνύει την πλούσια συλλογή και βοηθάει σημαντικά στην ενδυνάμωση των στοιχείων της χαλάρωσης που είναι βασικό ζητούμενο στους χώρους φιλοξενίας. Σουίτες με έναν ή δύο χώρους και ιδιωτικές πισίνες, junior σουίτες με κομψά σαλόνια και άνετα δωμάτια, είναι στη διάθεση των καλεσμένων.

The Villa: Noah’s

Η βίλα Noah’s, είναι μια αυτόνομη βίλα, είναι χτισμένη σε τρία επίπεδα και δίνει την επιλογή της πλήρους ιδιωτικότητας και εκτός από γυμναστήριο, σάουνα, ιδιωτική πισίνα, διαθέτει και ξεχωριστό χώρο στην παραλία του ξενοδοχείου. Στα δωμάτιά της, ο ήχος της θάλασσας θα σας συντροφεύει κατά την παραμονή σας εκεί. Το εσωτερικό της βίλας είναι εντυπωσιακό: Η ιδιωτική θερμαινόμενη πισίνα ξεκινά από τον εξωτερικό χώρο και καταλήγει μέσα στη βίλα. Στον πρώτο όροφο βρίσκεται το κυρίως υπνοδωμάτιο, μπαλκόνι, λουτρό με Jacuzzi και παράθυρο με θέα στον κόλπο του Ορνού. Ο δεύτερος όροφος είναι ιδανικός για ρομαντικό δείπνο στο φως των κεριών και μικρές συγκεντρώσεις, καθώς διαθέτει μπαρ και μεγάλο αντικέ τραπέζι. Ο όροφος διαθέτει επίσης πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα –που χρησιμοποιείται από το προσωπικό της βίλας.

Gastronomy in Kivotos

kivotos5 Nero Nero: The absolute candle light dinner by Alexandros Tsiotinis Το πιο exclusive, prive, εστιατόριο της Μυκόνου, που διαθέτει ένα μόνο τραπέζι και βρίσκεται στην ιδιωτική παραλία του Kivotos, πάνω σε ένα ιδιωτικό μικροσκοπικό, «ακρωτήρι», το διάσημο για το candle light dinner του, «Nero Nero», για τις 90 νύχτες του καλοκαιριού του 2016, υπερηφανεύεται για την ηχηρή υπογραφή του μενού του. Ο πολυβραβευμένος Σεφ Αλέξανδρος Τσιoτίνης, ιδιοκτήτης και Σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο εστιατορίου CTC της Αθήνας, ανέλαβε την επιμέλεια της κουζίνας του «Nero  Nero», η οποία χαρακτηρίζεται ως «Δημιουργική ελληνική με Κυκλαδίτικες επιρροές». Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Σεφ, «Ήταν για μένα μια πρόκληση – πρόσκληση να δημιουργήσω ένα μενού που να εναρμονίζεται χωρίς να συγκρίνεται με το τόσο μαγευτικό περιβάλλον που βρίσκεται το «Nero Nero»… Όλο το μενού έχει χτιστεί έτσι ώστε να μπορεί να δένει με το περιβάλλον και πολλές φορές να συμπληρώνεται από τον μαγευτικό ήχο των κυμάτων αλλά και της χαλαρωτικής μουσικής που συνοδεύει κάθε βραδιά. Μια μεγάλη συλλογή από εξαιρετικά κρασιά του ελληνικού και του ξένου αμπελώνα, αλλά και  champagnes και spirits, ολοκληρώνουν την αξέχαστη εμπειρία του μοναδικού αυτού δείπνου, κάτω από τα αστέρια, υπό το φως των κεριών.

La Meduse

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα καλύτερα γκουρμέ εστιατόρια της Μυκόνου. Αφεθείτε στη μοναδική γευστική εμπειρία που προσφέρει γενναιόδωρα το La Meduse, σε ένα περιβάλλον άψογης αισθητικής διακοσμημένο με φίνο μάρμαρο, εκπληκτικά έργα τέχνης, κεριά, απαλή μουσική και ειδυλλιακή θέα στον φεγγαρόλουστο κόλπο του Ορνού. Απολαύστε φρέσκο ψάρι, καθώς και εδέσματα από τη διεθνή και  μεσογειακή κουζίνα. Τη γαστρονομική σκηνή του Kivotos συμπληρώνουν το à la carte εστιατόριο Le Pirate με υπέροχες μεσογειακές γεύσεις, δίπλα στην πισίνα και με θέα στα καταγάλανα νερά του κόλπου του Ορνού, αλλά και το Del Mar Bar, το πιο χαρούμενο swim-up bar στο νησί. Διάσημο για τα απίστευτα, πρωτότυπα κοκτέιλ του, την cool ατμόσφαιρα και την εξαιρετική μουσική του.

SPA – SPORTS – LEISURE

Βασικό step στο mood της απόλυτης χαλάρωσης, το spa με τον εξειδικευμένο εξοπλισμό και τους έμπειρους θεραπευτές. Ο χώρος τους χαμάμ, διαθέτει αυθεντική ανατολίτικη διακόσμηση και περίτεχνα ψηφιδωτά. Η ευρεία γκάμα ολιστικών θεραπειών, μασάζ, περιποίησης σώματος και προσώπου, για τα οποία χρησιμοποιούνται μόνο επώνυμα προϊόντα, καθώς και οι χώροι χαλάρωσης, υδρόλουτρα, ατμόλουτρα και ντους εγγυώνται μια αίσθηση ευεξίας και ομορφιάς. Το γυμναστήριο του Kivotos διαθέτει σύγχρονα όργανα, προσφέρει τη δυνατότητα personal training, ενώ στη διάθεση των πελατών του είναι και το γήπεδο squash.

The Yacht: Prince de Neufchatel

Ένα ακριβές αντίγραφο πολεμικού πλοίου του 1812, το 25 μέτρων  Prince de Neufchatel, εντάσσεται στο Α «Kivotos» of experiences και προσφέρει τη δυνατότητα για ημερήσιες ή πολυήμερες κρουαζιέρες. Αποτελεί ένα μικρό διαμάντι στην συλλογή του Kivotos, όπου ανάμεσα σε μικρά ή μεγαλύτερα έργα τέχνης το σκάφος έχει καταφέρει να δώσει το δικό του στίγμα στην έννοια της φιλοξενίας όπως παραδοσιακά την υπηρετεί η οικογένεια Μιχόπουλου. Το «Prince» είναι ρέπλικα ενός από τα γρηγορότερα σκάφη του ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο του 1812, που είχε χτιστεί πάνω στα σχέδια των Αμερικάνικων πειρατικών πλοίων. Είχε κατασκευαστεί στη Νέα Υόρκη και η ιστορία λέει ότι το 1814 κυνηγήθηκε δεκαεπτά φορές από τους Βρετανούς και κατάφερε να ξεφύγει, αλλά τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους επανδρωμένο με 120 άνδρες έπεσε σε ενέδρα από τρεις βρετανικές φρεγάτες και καταλήφθηκε. Ο Άγγλος καπετάνιος εντυπωσιάστηκε τόσο από την ταχύτητά του, που το μετέφερε στο Λονδίνο όπου και μετρήθηκε για να γίνουν αντίγραφα του. To «Prince» κατασκευάστηκε στην Ολλανδία το 1967 και αργότερα αγοράστηκε από την οικογένεια Μιχόπουλου – ιδιοκτήτρια του Kivotos της Μυκόνου – που το ανακατασκεύασε πλήρως το 2008 σε ελληνικό ναυπηγείο. Έχει μεταλλικό σκελετό, ξύλινο σκάρι και διαθέτει τρεις καμπίνες. Περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις ενώ το ολικό του lifting, έγινε με απόλυτο σεβασμό αλλά και με καθοδήγηση από την ίδια του την ιστορία. Τα έπιπλα του σκάφους είναι σχεδιασμένα από τον ίδιο τον Σπύρο Μιχόπουλο. Στόχος ήταν η αναβίωση του θρυλικού σκάφους συνδυασμένο με τις ανέσεις ενός πολυτελούς yacht. Ένα από τα μοναδικά στοιχεία του είναι τα ναυτιλιακά όργανα και τα αξεσουάρ – αντίκες που έχουν συλλεχθεί με μεγάλο μεράκι και αγάπη για την ίδια τη θάλασσα και τη ναυτική μας ιστορία, τα οποία στολίζουν διακριτικά  στο σκάφος.

Party on – board

Φέτος, στο θρυλικό σκάφος «Prince» προγραμματίζονται exclusive party με μοναδικές θεματικές, δίνοντας την ευκαιρία σε λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους να απολαύσουν στιγμές ξεχωριστές σαν βγαλμένες από παραμύθι, σε ένα χώρο όπου όλα επιβάλλουν τη γέννηση μιας μοναδικής εξιστόρησης. Kivotos Κόλπος Ορνού, Μύκονος T : +30-22890-24094 www.kivotosmykonos.com [email protected]