Το Bokod της Ουγγαρίας είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μέρος μεταξύ των ταξιδιωτών αλλά και όσων ασχολούνται με τη φωτογράφηση τοπίων.

Ογδόντα χιλιόμετρα δυτικά της Βουδαπέστης, το Bokod έγινε γνωστό ως ένα πλωτό χωριό, επειδή τα σπίτια είναι χτισμένα πάνω στη λίμνη. Όπως λένε, είναι σαν ένα ολόκληρο χωριό που κολυμπάει στο νερό. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τουριστικός προορισμός, είναι απλά ένα παλιό χωριό πάνω στη λίμνη. Κατά μήκος της ακτής της λίμνης μονοπάτια οδηγούν σε παλιά ψαράδικα σπίτια που στέκονται σε ξυλοπόδαρα.

Αν και δεν χαρακτηρίζεται εύκολα ως μια όμορφη και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους τοποθεσία, έχει τη δική του ξεχωριστή γοητεία.

Οι φωτογραφίες από το σημείο είναι ειδυλλιακές όλες τις ώρες της μέρας, ενώ το ομιχλώδες τοπίο και τα σπίτια πάνω στο νερό δημιουργούν ονειρικές εικόνες. Πολλά από τα σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί, αλλά κάποια αποπνέουν μια ζωντάνια, με τα φώτα τους να τρεμοπαίζουν το βράδυ.

Σίγουρα ο επισκέπτης δεν έχει πολλά πράγματα να κάνει σε αυτό το μέρος και γι’ αυτό το λόγο δεν θεωρείται τουριστικό. Ωστόσο, το μέρος προσελκύει τους φωτογράφους τοπίων, αλλά και όσους αγαπούν να ταξιδεύουν σε μέρη που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Συνήθως κάποιος μπορεί να επισκεφτεί το Bokod κάνοντας ένα μεγαλύτερο ταξίδι στη Βουδαπέστη και την ευρύτερη περιοχή.

Η Βουδαπέστη, εξάλλου, είναι ένα μέρος με πολλά αξιοθέατα που αξίζει να βάλει κανείς στο πρόγραμμα των πόλεων που θέλει να επισκεφτεί. Και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού, υπάρχουν διάφορα μέρη σε κοντινές αποστάσεις που αξίζει κανείς να γνωρίσει κάνοντας κοντινές εκδρομές.

bokod1 bokod2 bokod3 bokod5 bokod6 bokod7 bokod8 bokod9 bokod10bokod4