Απόκρημνες ακτές, πράσινα λιβάδια, μεσαιωνικές πόλεις και άγρια φύση αποτελούν έναν συνδυασμό από πολύ καλούς λόγους για να γνωρίσει κανείς την Ιρλανδία. Και αν δεν μπορεί να κάνει αυτό το ταξίδι, πράγμα πιθανό, τότε μια γνωριμία μέσα από φωτογραφίες εξηγεί γιατί αποτελεί αγαπημένο προορισμό και των φωτογράφων.

Μια απομακρυσμένη νησιωτική χώρα στη βορειοδυτική Ευρώπη, με τη δική της ιστορία και κουλτούρα που είναι διάχυτη παντού. Το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους είναι πεδινό ή λοφώδες και δημιουργεί αντίστοιχα όμορφα σκηνικά. Λιβάδια, λίμνες και ποτάμια συνθέτουν ένα μέρος της ενώ οι απόκρημνες ακτές της είναι σε διάφορα σημεία πολυφωτογραφημένες, ένα πραγματικό μνημείο της φύσης.

Οι περισσότερες λίμνες της Ιρλανδίας σχηματίζονται στο βορειοκεντρικό κυρίως τμήμα της ενώ το δυτικό κομμάτι της είναι πλούσιο σε άγρια φύση και αρχαιολογικούς θησαυρούς. Ένα από τα πιο γνωστά και εντυπωσιακά αξιοθέατα είναι μεταξύ άλλων οι βράχοι Μοχέρ, με θέα προς τον Ατλαντικό Ωκεανό και ύψος πάνω από 200 μέτρα. Οι περίφημοι βράχοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές όπως σε σκηνές του Χάρι Πότερ.

Τη δική της ομορφιά έχει και η Νότια Ιρλανδία με ιδιαίτερα γνωστή την πόλη Cork, δεύτερη μεγαλύτερη μετά το Δουβλίνο. Ο ποταμός Λη τη χωρίζει σε δύο τμήματα τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.

Τα μεσαιωνικά κάστρα της Ιρλανδίας είναι επίσης αξιοθέατα που προκαλούν δέος και δένουν αρμονικά με το φυσικό τοπίο της. Αδιαμφισβήτητα αποτελεί ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες και όσους αγαπούν την περιπέτεια καθώς εκεί θα βρουν όχι μόνο μοναδικής ομορφιάς σημεία για χαλάρωση και επαφή με το περιβάλλον αλλά και την δυνατότητα για να κάνουν πολλές δραστηριότητες. Σίγουρα πάντως η άγρια ομορφιά της σε συνδυασμό με τα μνημεία της που κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την κουλτούρα της αποτελούν από μόνα τους έναν καλό λόγο για ένα πραγματικό ή νοητό ταξίδι. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι χαρακτηρίζεται και «Σμαραγδένιο Νησί»…

ireland2 ireland3 ireland4 ireland5 ireland6