Οι Sarah Moreira και Renato Matiolli από τη Βραζιλία δεν είχαν μπει ποτέ σε σκάφος. Αποφάσισαν ωστόσο να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους για να γυρίσουν τον κόσμο εν πλω. Έτσι είπαν «όχι» στις τρελές ώρες στο γραφείο και ξεκίνησαν το θαλάσσιο ταξίδι τους.

Αγόρασαν το σκάφος τους και λίγο μετά ο 38χρονος παραιτήθηκε από τη θέση του συμβούλου στρατηγικής και η 34χρονη από τις δημόσιες σχέσεις σε διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων όπου εργάζονταν.

Έξι μήνες μετά απέπλευσαν αφήνοντας πίσω τους τα πάντα- εκτός από το σκύλο τους, που τους συντροφεύει στην περιπέτειά τους.

Ούτε η Sarah ούτε ο Renato είχαν κάνει ποτέ ιστιοπλοΐα στο παρελθόν μέχρι που συνάντησαν ένα ζευγάρι Σουηδών που τους δίδαξαν.  Έφυγαν από την Ιπανέμα τον Απρίλιο και έκτοτε γυρνούν τον κόσμο.

Ο Renato επέστρεψε για λίγο για να πάρει τον σκύλο τους, Feijao, καθώς δεν μπόρεσαν να τον πάρουν εξαρχής μαζί τους περιμένοντας να εκδοθεί το «διαβατήριό» του.

Μέχρι στιγμής έχουν επισκεφθεί 21 χώρες- ανάμεσά τους και την Ελλάδα- απολαμβάνοντας την τοπική κουζίνα, γνωρίζοντας ξεχωριστές κουλτούρες και «δαμάζοντας» υπέροχα κύματα καθώς είναι δεινοί σέρφερ και δύτες.

Οι δύο ταξιδιώτες λένε πως το να είναι μαζί όλη μέρα όλες τις μέρες ενδυνάμωσε ακόμα περισσότερη τη σχέση τους, που μετρούσε ήδη πέντε χρόνια.

Από τα highlights του ταξιδιού τους ήταν όταν έπεσαν σε κακοκαιρία στον Ατλαντικό. Όπως περιγράφουν, οι αστραπές και οι κεραυνοί είναι πολύ τρομακτικοί όταν είσαι στη μέση του ωκεανού.

Παραδέχονται ωστόσο πως «κολύμπησαν στα βαθιά» στο ξεκίνημά τους καθώς παρά τις γνώσεις τους δεν είχαν την εμπειρία που θα τους διευκόλυνε στο ταξίδι τους.

«Αρχικά τα είχαμε όλα προγραμματισμένα στην εντέλεια και αγχωνόμαστε πολύ. Υπήρχαν μέρες που έλεγα, καλύτερα να ήμουν στη δουλειά. Αλλά μετά από λίγο όλα έγιναν πολύ διασκεδαστικά», λέει η Sarah, «μας βοήθησε πολύ και όλη η κοινότητα των ιστιοπλόων, μας έδωσαν πολλές χρήσιμες συμβουλές».

«Είναι σαν να είμαι ξανά μαθητής, υπήρχαν τόσα να μάθω», λέει ο Renato.

«Η περιπέτεια αυτή ήταν φανταστική μέχρι στιγμής, δεν θα την άλλαζα για τίποτα στον κόσμο», προσθέτει η Sarah, «αφήσαμε πίσω μας πολλές ανέσεις αλλά η επαφή με τη φύση και οι απίθανοι φίλοι που κάναμε τα κάνουν όλα να αξίζουν τον κόπο».

Για να «ταξιδέψετε» με τη Sarah, το Renato και τον Feijao, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους.

dohagsdah2 dohagsdah3 dohagsdah4 dohagsdah1 dohagsdah5 dohagsdah6 dohagsdah7 dohagsdah8 dohagsdah9