Την απάντηση στο πώς είναι να δουλεύεις ως αεροσυνοδός προσπαθεί να δώσει μια νεαρή που εργάζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον τομέα, σε διάφορες εταιρείες και παρουσιάζει μέσω της βρετανικής Telegraph διάφορες αλήθειες που ισχύουν για εκείνη και για άλλες εργαζόμενες.

Αυτά είναι μερικές αποκαλύψεις για τη ζωή στα 30.000 πόδια σύμφωνα με την ίδια…

1. «Μπορούμε να επιβιώσουμε σε μια κατάσταση όπως της τηλεοπτικής σειράς Lost»

Όπως αναφέρει, η εκπαίδευση επιβίωσης είναι μία από τις πολλές δεξιότητες του πληρώματος θαλάμου επιβατών. Ξέρουν να δημιουργούν ένα καταφύγιο, να συγκεντρώνουν τρόφιμα, να βρουν ασφαλές πόσιμο νερό και να κάνουν τους επιβάτες να αισθανθούν ασφαλείς.

2. «Όχι κατανάλωση αλκοόλ τη νύχτα πριν την πτήση»

Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Όλο το πλήρωμα του θαλάμου επιβατών μπορεί να υποβληθεί σε τεστ για κατανάλωση αλκοόλ ή άλλων ουσιών καθώς δεν θα πρέπει να έχουν καταναλώσει ποτά για τουλάχιστον 12 ώρες πριν από την απογείωση.

sjdfhs2

3. «Το βάρος μας είναι ελεγχόμενο»

Η αεροσυνοδός αναφέρει ότι θα πρέπει να διατηρούν περίπου το βάρος με το οποίο προσελήφθησαν και ουσιαστικά να φορούν «την ίδια στολή σε μέγεθος με την οποία ξεκίνησαν». Μάλιστα κάποιες εταιρείες, σε περίπτωση που η αεροσυνοδός πάρει αρκετά κιλά, μπορούν να την βάλουν σε πρόγραμμα διαχείρισης βάρους.

4. «Μπορούμε να βοηθήσουμε σε γέννα στον αέρα»

Η ίδια προσθέτει ότι το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο σε περίπτωση που μια γυναίκα γεννήσει κατά τη διάρκεια της πτήσης και μπορούν να την βοηθήσουν να φέρει το μωρό της στη ζωή με ασφάλεια μέχρι να γίνει αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους.

sjdfhs4

5. «Πολλοί έχουν ήδη εκπαιδευτεί σε άλλα επαγγέλματα»

Πολλά μέλη από τα πληρώματα του θαλάμου επιβατών άφησαν μια άλλη καριέρα πίσω τους πριν πετάξουν στον αέρα. «Συνεργαζόμαστε με πρώην δασκάλους, δικηγόρους, αστυνομικούς ή νοσοκόμες» αναφέρει η ίδια.

6. «Τα πρότυπα καλλωπισμού είναι αυστηρά»

Αν αναρωτιέστε πώς γίνεται το πλήρωμα καμπίνας να είναι πάντα άψογο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν συγκεκριμένα πρότυπα περιποίησης που ακολουθούν πιστά. Το χρώμα των νυχιών και του κραγιόν, το μήκος της φούστας και το ύψος του τακουνιού είναι μερικά από αυτά.

sjdfhs6