Όχι ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά 31 ελληνικά νησιά συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στους κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς για το 2016, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε η Trivago, μία από τις πιο φημισμένες μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων και τιμών παγκοσμίως. Τα αποτελέσματα της έρευνας ανέδειξαν συνολικά 50 νησιά σε ολόκληρη την Ευρώπη, βάσει των ξενοδοχείων τους, έτσι όπως αυτά ψηφίστηκαν από τους χρήστες της Trivago.

Το πρώτο ελληνικό νησί της λίστας, η Αστυπάλαια, συναντάται στη δεύτερη θέση
Το πρώτο ελληνικό νησί της λίστας, η Αστυπάλαια, συναντάται στη δεύτερη θέση
Ομολογουμένως εντυπωσιασμένοι από τα αποτελέσματα, καθώς σε μεγαλύτερο ποσοστό του 50% οι νησιωτικοί προορισμοί που ξεχώρισαν βρίσκονται στη χώρα μας. Στην πρώτη θέση της λίστας συναντάται το Isle of Arran, το έβδομο μεγαλύτερο νησί της Σκωτίας, ενώ στην 6η το Isla di Capri, στον κόλπο της Νάπολης στη γειτονική Ιταλία, ο δεύτερος μη ελληνικός προορισμός της πρώτης δεκάδας.
Η πάλλευκη και πανέμορφη Σίφνος δεν θα μπορούσε να λείπει από τους κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης
Η πάλλευκη και πανέμορφη Σίφνος δεν θα μπορούσε να λείπει από τους κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης
Το πρώτο ελληνικό νησί της λίστας είναι η Αστυπάλαια που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με τη Σίφνο να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Ακολουθούν η Ίος και η Φολέγανδρος, στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, με το Isola di Capri να συναντάται στην 6η και την δεκάδα να συμπληρώνεται από την Πάρο, την Κεφαλονιά, τη Νάξο και την Ύδρα. Η Σαντορίνη με το ονειρικό ηλιοβασίλεμα, η Μύκονος με την έντονη και κοσμοπολίτικη ζωή, η Πάτμος το νησί της Αποκάλυψης και ο πιο ελκυστικός προορισμός της Ευρώπης σύμφωνα με το Forbes, η γραφική Σύρος και η Σέριφος με την άγρια ομορφιά της, η απόκοσμη Μήλος και η μικροσκοπική Σύμη είναι κάποια από τα ελληνικά νησιά που κέντρισαν το ενδιαφέρον των χρηστών της Trivago, επίσης, και έτσι συμπεριλήφθηκαν στις επόμενες θέσεις της λίστας.