Η Ουρανούπολη στο νομό Χαλκιδικής αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να απολαύσουν χαλαρές και γαλήνιες διακοπές στην βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για ένα όμορφο, παραθαλάσσιο χωριό και αποτελεί τον τελευταίο κοσμικό προορισμό πριν μεταβεί κάποιος στο Άγιον Όρος.

Το χωριό βρίσκεται στη θέση της αρχαίας πόλης η οποία ιδρύθηκε το 315 π.Χ. Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του χωριού είναι ο Πύργος της Ουρανούπολης, νοτιοδυτικά του χωριού ο οποίος χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Έπειτα από έναν ισχυρό σεισμό αναπαλαιώθηκε ενώ αργότερα έγιναν και άλλες επισκευές και έχει έτσι τη σημερινή του μορφή καθιστώντας τον από τους πιο καλοδιατηρημένους στην περιοχή. Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το χωριό βρίσκεται η Μονή Ζυγού, ένα από τα πρώτα μοναστήρια που ιδρύθηκαν το 10ο αιώνα και το οποίο υπέστη καταστροφές λίγο πριν το 1198.

Η Ουρανούπολη θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και πιο γνωστά θέρετρα της Βόρειας Χαλκιδικής. Είναι αρκετά οργανωμένη από τουριστική άποψη και διαθέτει ποικιλία καταλυμάτων και εστιατόριων που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Αποτελεί έναν ιδανικό ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό προορισμό και ιδιαίτερα για τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος. Είναι ένα μέρος επίσης που θα απολαύσουν οι φυσιολάτρες που μπορούν κάνουν διάφορες διαδρομές μέσω περιπάτων στους κοντινούς κατάφυτους λόφους. Πολύ κοντά στην Ουρανούπολη βρίσκονται και τα νησάκια Δρένια τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε με καραβάκια από τη σκάλα της Ουρανούπολης. Από το λιμανάκι επίσης του Πύργου ξεκινούν τα καράβια για να φθάσουν στο επίνοιο του Αγίου Όρους, τη Δάφνη.

Η Ουρανούπολη αποτελεί σίγουρα έναν προορισμό για μια γαλήνια και χαλαρωτική απόδραση και μια καλή επιλογή όλη την οικογένεια. Εκεί, στο κατώφλι του Άθω ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καινούργια και ενδιαφέροντα αξιοθέατα, να απολαύσει τη φύση και την φιλοξενία των κατοίκων και να γευτεί τις τοπικές γεύσεις, φρέσκα ψάρια και διάφορα άλλα τοπικά προϊόντα. Οι αμμώδεις παραλίες της αποτελούν έναν επιπλέον λόγο να βρεθεί κανείς εκεί. Εξάλλου όλη η περιοχή προσφέρεται για αποδράσεις, επαφή με τη φύση και γνωριμία με τα σημαντικά αξιοθέατα.

ouranoupoli1 ouranoupoli2 ouranoupoli3 ouranoupoli5 ouranoupoli6