Όλοι κάποια στιγμή θέλουν να βρουν την Ιθάκη τους και αυτό το νησί δεν έχει τυχαία αυτό το όνομα. Μπορεί να μην αποτελεί τον πιο συνηθισμένο τουριστικό προορισμό αλλά σίγουρα όταν πας μια φορά θες πάντα να επιστρέφεις και γι’ αυτό το λόγο έχει φανατικούς θαυμαστές. Απολαμβάνεις το καταπράσινο τοπίο και κολυμπάς στα καθαρά νερά του Ιονίου Πελάγους σε ένα σκηνικό σαν βγαλμένο από ταινία.

Αυτό το νησί του Ιονίου, νοτιότερα της Λευκάδας, έχει όλα αυτά που θες όταν κάνεις μια παραθαλάσσια απόδραση. Όμορφα τοπία, καθαρές παραλίες, φιλόξενους κατοίκους, δραστήρια τουριστική κίνηση και καλό φαγητό. Το Βαθύ, η πρωτεύουσα του νησιού, είναι ένα γραφικό χωριό που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και ιδιαίτερα το βράδυ τα φώτα αντανακλώνται στο λιμάνι, δημιουργώντας ένα όμορφο, ειδυλλιακό σκηνικό. Στον κόλπο του εξαιρετικού φυσικού κάλλους του, αγκαλιάζει το Λαζαρέτο και είναι βέβαια ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη στο νησί. Το Βαθύ διατηρεί κυρίως έναν παλαιό επτανησιακό ρυθμό δόμησης.

ithaki2

Φρίκες και Κιόνι είναι επίσης δύο μέρη της Ιθάκης που πρέπει να γνωρίσετε. Οι Φρίκες είναι ένα ήρεμο ψαροχώρι που αποκτά ζωή το καλοκαίρι και προσφέρει παράλληλα εκείνη τη γαλήνη που θέλει ο επισκέπτης. Το Κιόνι κάποια χιλιόμετρα μετά τις Φρίκες, αποτελεί έναν παραδοσιακό οικισμό χτισμένο σε αμφιθεατρική θέση και προσφέρει ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο. Ακόμη πιο γραφικό το κάνει το λιμανάκι του στο οποίο αράζουν κότερα και σκάφη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκεί, στο Κιόνι σώζεται ένα μέρος του σπιτιού που σύμφωνα με την παράδοση έζησε ο ήρωας της Επανάστασης, Γεώργιος Καραϊσκάκης. Εξίσου όμορφη είναι και η Ανωγή, ένα ορεινό χωριό της Ιθάκης που έχει τη δική του γοητεία. Εκεί θα δει κανείς την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τις ιδιαίτερες τοιχογραφίες και το επιβλητικό καμπαναριό. Επιπλέον διατηρούνται ακόμη κάποια κτίρια παλαιότερων αιώνων με μια διαφορετική αρχιτεκτονική ενώ αυτό που σίγουρα καθηλώνει τον επισκέπτη είναι η μοναδική θέα πηγαίνοντας προς το χωριό.

ithaki3

Αυτό, φυσικά, που θα απολαύσει ο επισκέπτης στην Ιθάκη είναι το μπάνιο σε κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά. Πλατιά Άμμος, Φιλιατρό, Άσπρος Γιαλός, Κουρβούλια, Αετός, Γιδάκι και Καμίνια είναι μερικές μόνο από τις όμορφες παραλίες που θα έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει κανείς και τότε θα είναι βεβαιωθεί για ποιο λόγο όποιος ταξιδεύει στην Ιθάκη επιστρέφει πάντα…

ithaki4 ithaki5 ithaki6