Έχει βάρος 250 τόνων και μοιάζει να έχει σταθεί στο μεταίχμιο, σαν έτοιμος να πέσει, σε λόφο της Ινδίας. Αλλά ο εικονιζόμενος Vaanirai Kal ή «βράχος του επουράνιου θεού» δεν πέφτει. Αντίθετα παραμένει ακίνητος κι επιβλητικός σε πλαγιά με κλίση 45 μοίρες στο Mahabalipuram για περισσότερο από 13 αιώνες.

Ο ογκόλιθος των έξι μέτρων μοιάζει να αψηφά τη βαρύτητα καθώς την ώρα που δείχνει έτοιμος να πέσει ανά πάσα στιγμή, κάθε προσπάθεια να μετακινηθεί έχει πέσει στο κενό.

Πολλοί λένε πως τοποθετήθηκε εκεί από τους Θεούς που ήθελαν να επιδείξουν τη δύναμή τους ή από εξωγήινους πριν από χιλιάδες χρόνια. Οι επιστήμονες πάντως μιλούν για κάτι που απλώς διαμόρφωσε η φύση αν και οι γεωλόγοι λένε πως η φυσική διάβρωση δεν είναι δυνατόν να έχει διαμορφώσει ένα τόσο παράξενο σχήμα.

Ινδουιστικοί θρύλοι λένε από την άλλη πως η θεότητα Κρίσνα έκλεβε συχνά βούτυρο από το βάζο της μητέρας του κι αυτός ο φυσικός ογκόλιθος είναι αφιερωμένος στην ποσότητα του βουτύρου που έκλεψε.

Η πρώτη προσπάθεια μετακίνησης του ογκόλιθου έγινε περίπου στα 630 π.Χ από τον βασιλιά Narasimhavarman αλλά απέτυχε. Ακολούθησε νέα απόπειρα το 1908 από τον κυβερνήτη του Madras, Arthur Lawley, ο οποίος φοβόταν για την ασφάλεια της πόλης που βρίσκεται στη βάση του λόφου. Λέγεται πως χρησιμοποίησε επτά ελέφαντες για να τον μετακινήσει, αλλά και πάλι η προσπάθεια απέτυχε.

Πολλοί τουρίστες δεν διστάζουν να σταθούν κάτω από τον ογκόλιθο για να φωτογραφηθούν ενώ άλλοι τον σπρώχνουν δήθεν για να τον ρίξουν στο λόφο.

vraxos2 vraxos3 vraxos4 vraxos5 vraxos6 vraxos7 vraxos1