Οι Αμερικανοί είναι οι πιο ανοιχτοχέρηδες στον κόσμο όσον αφορά το πουρμπουάρ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ο ταξιδιωτικός ιστότοπος TripAdvisor. Το 60% των Αμερικανών, δηλώνει ότι ανοίγει το πορτοφόλι παραπάνω για το σέρβις, αλλά αυτό το κάνουν γιατί είναι μια πρακτική που συνηθίζεται τις ΗΠΑ. Υπάρχουν φυσικά και εργαζόμενοι σε άλλες χώρες του κόσμου, που δε περιμένουν το φιλοδώρημα ως ανταπόδοση στις υπηρεσίες που προσφέρουν γιατί πληρώνονται με ικανοποιητικό μισθό –συγκριτικά με τις ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, ο μέσος μισθός για έναν σερβιτόρο στην Αυστραλία, είναι 15 δολάρια την ώρα – μαζί με διάφορα οικονομικά προνόμια-, τη στιγμή που στο αντίστοιχο στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 2,13 δολάρια την ώρα.

Παρακάτω, δείτε τις χώρες όπου το φιλοδώρημα δεν είναι απαραίτητο – αλλά αν νιώθετε ότι έχετε μείνει ικανοποιημένοι είστε ελεύθεροι να το κάνετε.

Αυστραλία: Ο μέσος μισθός ενός σερβιτόρου στην Αυστραλία είναι περίπου 15 δολάρια την ώρα συν τα όποια εξτρά επιδόματα.

Travel-1-AustraliaΒέλγιο: Οι περισσότεροι τομείς υπηρεσιών περιλαμβάνουν τη χρέωση του σέρβις στον λογαριασμό   – σε εστιατόρια, κομμωτήρια, και τα ταξίTravel-2-Belgium

 Κίνα: Το φιλοδώρημα στην Κίνα ίσως προκαλέσει κάποια σύγχυση, αλλά συνήθως είναι κάτι που δεν γίνεται κι αυτό γιατί απαγορεύεται και θεωρείτε αγένεια. Αλλά λόγω της τουριστικής έκρηξης, αρκετοί ξεναγοί βασίζονται στα φιλοδωρήματα. Travel-3-ChinaΔανία: Το πουρμπουάρ συμπεριλαμβάνεται στο λογαριασμό.

Travel-4-DenmarkΕσθονία: Τα φιλοδωρήματα δεν επιτρέπεται να συμπεριλαμβάνονται στο λογαριασμό. Ανεξάρτητα από αυτό, δεν είστε υποχρεωμένοι να αφήσετε χρήματα αν δε θέλετε.

Travel-5-EstoniaΦινλανδία: Το σέρβις περιλαμβάνεται πάντα στο λογαριασμό.

Travel-6-FinlandΓαλλία: Όπως και στην Φινλανδία, το tip μπαίνει στο λογαριασμό. Travel-7-FranceΙσλανδία: Και σε αυτή τη χώρα δεν «υποχρεούστε» να αφήνετε πουρμπουάρ. Travel-8-IcelandΙταλία: Το ίδιο, όπως γίνεται σε Γαλλία κ.α. Travel-9-ItalyΙαπωνία: Σε μερικές περιπτώσεις, θα το θεωρήσουν ως προσβολή και θα αρνηθούν.  Travel-10-JapanΜαλαισία: Δεν είναι σύνηθες το φιλοδώρημα αλλά ούτως ή άλλων χρεώνεται ένα 10%  για αυτό. Travel-11-MalaysiaΝέα Ζηλανδία: Οι υπάλληλοι κερδίζουν ένα ικανοποιητικό μισθό, οπότε δεν είναι κάτι που συνηθίζεται.  Travel-12-NewZealandΣιγκαπούρη: Όπως συμβαίνει και με την Νέα Ζηλανδία. Travel-13-Singapore

Σλοβενία: Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται.Travel-14-SloveniaΝότια Κορέα: Δεν απαιτείται και συνήθως χρεώνεται στο λογαριασμό. Travel-15-SouthKoreaΣουηδία: Δεν είναι υποχρεωτικό και συνήθως υπάρχει χρέωση 10% στο λογαριασμό. Travel-16-Sweden