Οι περισσότεροι τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη επιλέγουν προορισμούς που είναι αρκετά δημοφιλείς νιώθοντας έτσι ασφάλεια και σιγουριά για το τι πρόκειται να συναντήσουν. Ωστόσο υπάρχουν αμέτρητα μέρη και πόλεις που αξίζει να γνωρίσει κανείς αν και δεν είναι στην κορυφή της λίστας με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Δείτε μερικές από αυτές τις πόλεις της Ευρώπης…

1. Λα Κορούνια, Ισπανία

mamsjdagahh1

Στη βορειοδυτική γωνιά της Ισπανίας βρίσκεται η Λα Κορούνια ή επίσημα Α Κορούνια. Ένα μικρό στολίδι με μεσαιωνικά δρομάκια αλλά και παραλίες για το μπάνιο σας. Εκεί θα δείτε επίσης τον Πύργο του Ηρακλή, ένα ρωμαϊκό φάρο που λειτουργεί μέχρι σήμερα και ο οποίος είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από το 2009. Μπορείτε να βρείτε για τη διαμονή σας όμορφα ξενοδοχεία με θέα τη θάλασσα όπου θα περάσετε μερικές μέρες χαλάρωσης.

2. Σταβάνγκερ, Νορβηγία

mamsjdagahh2

Το Σταβάνγκερ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και χαρακτηρίζεται για την ήρεμη ζωή της. Η παλιά πόλη είναι μια φωλιά από παλιά δρομάκια, ξύλινα σπιτάκια  και έναν καθεδρικό ναό που χρονολογείται από το 1125. Αποτελεί μάλιστα μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες πόλεις της Νορβηγίας. Στο κέντρο θα δει πλέον κανείς διασκορπισμένα και αγάλματα από τη συλλογή του Antony Gormley.

3. Αϊντχόφεν, Ολλανδία

mamsjdagahh3

Εκτός από τη φήμη της στον ποδοσφαιρικό τομέα, η Αϊντχόφεν είναι μια πόλη που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά. Το Μουσείο Φαν Άμπε και το Υπαίθριο Ιστορικό Μουσείο είναι δύο μόνο από τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε ενώ αποτελεί μια ζωντανή πόλη που διαθέτει αστική αισθητική και σας προσελκύει να κάνετε έναν περίπατο και να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα από τα μαγαζιά που θα συναντήσετε.

4. Μπρνο, Τσεχία

mamsjdagahh4

Κάπως χαμένο στη σκιά της Πράγας, το Μπρνο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας και εξακολουθεί να είναι μια δελεαστική κουκκίδα στο χάρτη. Η παραδοσιακή πρωτεύουσα στην ανατολική Μοραβία έχει έναν αέρα από την αρχιτεκτονική του 14ου αιώνα με τον καθεδρικό ναό του Petrov , ενώ στο εκθεσιακό κέντρο της πιθανόν να βρείτε κάτι που να τραβήξει το ενδιαφέρον σας.

5. Ντέμπρετσεν, Ουγγαρία

mamsjdagahh5

Στο ανατολικό τμήμα της χώρας βρίσκεται το Ντέμπρετσεν και ίσως δεν είναι μια πόλη που έχετε ακούσει πολλές φορές. Φτάνοντας όμως εκεί θα δείτε ότι έχετε παραπάνω από έναν λόγους που θα σας κάνουν να θέλετε να την ανακαλύψετε. Κάθε χρόνο διοργανώνει διάφορα φεστιβάλ όπως αυτό των λουλουδιών και το φεστιβάλ τζαζ. Στολίδι της πόλης είναι η μεγάλη εκκλησία της που κατασκευάστηκε μεταξύ 1805 και 1824.

6. Ταβίρα, Πορτογαλία

mamsjdagahh6

Η πόλη αποπνέει μια αυθεντική πορτογαλική γοητεία. Έχει πολλές εκκλησίες, λίγα μεγάλα ξενοδοχεία, πλήθος αλιευτικών σκαφών στον ποταμό Gilao και δίνει ευκαιρίες στον επισκέπτη να κάνει βόλτες αφήνοντας τις έγνοιες του πίσω. Θα περπατήσετε στα λιθόστρωτα δρομάκια της και θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική στα αξιοθέατά της. Αποτελεί όχι μια τόσο γνωστή πόλη αλλά μια ευκαιρία για μια χαλαρή απόδραση.

7. Τρεβίζο, Ιταλία

mamsjdagahh7

Η γειτονική Ιταλία μας δίνει πολλούς καλούς λόγος για εξορμήσεις και το Τρεβίζο είναι ένας από αυτούς. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Βενετία, το κέντρο του Τρεβίζο είναι μια μικρή οχυρωμένη πόλη, με μεσαιωνικές πύλες και πλακόστρωτα στενά. Μπορείτε να κάνετε βόλτα απολαμβάνοντας τη θέα στο ποτάμι ενώ αν θέλετε έναν επιπλέον λόγο για να πάτε θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι γνωστή ως η πόλη από την οποία προέρχεται το τιραμισού.