Πολλοί στο άκουσμα της λέξης «καλύβα» σκέφτονται μια παράγκα ή το αυτοσχέδιο «σπιτάκι» του κήπου, γεμάτο αράχνες και σκόνη, τσουγκράνες και σωλήνες ποτίσματος.

Ωστόσο οι καλύβες- σαν μικρά αγροτόσπιτα- αποτελούν trend για τους ταξιδιώτες του 2016, ειδικά στη Βρετανία.

Το 67% των Βρετανών, σύμφωνα με τη Daily Mail, προτιμά να μείνει σε «καλύβα» παρά σε αγρόκτημα, τροχόσπιτο ή σκηνή στις διακοπές του. Μπορεί εμάς να μας ξενίζει αλλά είναι μάλλον λογικό αν σκεφτεί κανείς πως3 στη χώρα διοργανώνεται ακόμα και διαγωνισμός για την καλύτερη «καλύβα», με αξιοσημείωτες συμμετοχές.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα παρακάτω

Pool Hoose, Fife 

drjashd5

Δημιουργήθηκε μόνο με ανακυκλωμένα υλικά κι έχει χώρο μόνο για δύο άτομα. Η ρουστίκ κατασκευή βρίσκεται μάλιστα μέσα σε βραβευμένο κήπο- η διαμονή κοστίζει 126 ευρώ.

drjashd6

Παραποτάμια κατοικία, Surrey 

drjashd3

«Δεμένη» στον Τάμεση, αυτή η κατασκευή έχει περισσότερους εξωτερικούς χώρους παρά εσωτερικούς. Μπορεί να διαθέτει μόνο βασικές ανέσεις αλλά έχει θέα το μέρος όπου υπογράφηκε η Magna Carta. Η διαμονή κοστίζει από 40 ευρώ.

drjashd4

Scalby

drjashd1

Είναι από τις μεγαλύτερες «καλύβες» καθώς το εσωτερικό της είναι αρκετά μεγάλο για να χωρά κρεβάτι και σαλόνι ενώ ο εξωτερικός χώρος είναι άφθονος. Παρότι διαθέτει νέα εγκατάσταση τουαλέτας, το πρωί δεν υπάρχει ζεστό νερό πχ για να πλυθείς.

Η διαμονή κοστίζει από 38 ευρώ.

drjashd2

Καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Baltonsborough

drjashd7

Κατασκευάστηκε το 1940. Σήμερα είναι ένα άνετο μέρος για διαμονή με κουζίνα, wifi  και αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα. Η διαμονή κοστίζει από 100 ευρώ.

drjashd8

Boatel, Powys

drjashd9
Το «boatel» προκύπτει από τη… βάρκα που έχει για οροφή. Η όψη του είναι παράξενη- ίσως γοητευτική για τους λάτρεις της θάλασσας- αλλά διαθέτει και κουζίνα και ντους με ζεστό νερό από ηλιακά πάνελ.

Από Απρίλιο έως Σεπτέμβριο είναι κλειστό και η διαμονή κοστίζει 50 ευρώ.

drjashd10

The Owl House, Merseyside

drjashd11
Το «Owl House» είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του, ένα σπίτι που μοιάζει με κουκουβάγια.

Κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανακυκλωμένα ξύλα και άλλα υλικά και η διαμονή κοστίζει από 100 ευρώ.

drjashd12

«Θεραπευτική καλύβα», Lewes

drjashd13

Αυτή η «καλύβα» διαθέτει μπάνιο, κουζίνα και σαλόνι. Οι ιδιοκτήτες της την ονόμασαν «θεραπευτική» προσκαλώντας τους επισκέπτες τους να πάρουν το χρόνο τους, να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ηρεμία και το υγιεινό φαγητό.

Η διαμονή κοστίζει από 50 ευρώ.

drjashd14