Πόλη- φάντασμα θυμίζει το Λονδίνο στις φωτογραφίες του Γάλλου φωτογράφου Genaro Bardy, χωρίς ούτε έναν Λονδρέζο ή τουρίστα στα διάσημα αξιοθέατά του και τους χώρους που συνήθως «βουλιάζει» από κόσμο.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις σπάνιες στιγμές που οι δρόμοι της βρετανικής πρωτεύουσας ήταν άδειοι. Έτσι το Λονδίνο μοιάζει σαν εγκαταλειμμένη πόλη.

Η συλλογή «Desert in London» είναι το δεύτερο σκέλος του πρότζεκτ νυχτερινής φωτογράφισης Desert in the City. Εκείνη η συλλογή επικεντρωνόταν στο Παρίσι τα Χριστούγεννα του 2014.

Ο 38χρονος λέει πως η ιδέα του ήρθε ενώ αναζητούσε τρόπο να αναπαράγει τις φωτογραφίες που είχε βγάλει στη Νέα Υόρκη πριν τον τυφώνα Irene το 2011.

«Αναρωτιόμουν, πώς θα μπορούσα να φωτογραφίσω μια άδεια πόλη; Χωρίς κόσμο, χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς τουρίστες. Αποδεικνύεται πως υπάρχει μια στιγμή στο χρόνο που οι δρόμοι είναι εντελώς άδειοι, που ο κόσμος είτε είναι σπίτι του είτε έχει φύγει και κανείς δεν διασκεδάζει όλη τη νύχτα. Αυτή η στιγμή είναι τα Χριστούγεννα», εξηγεί.

Έτσι τα Χριστούγεννα ο Bardy περπάτησε σχεδόν 20 χιλιόμετρα από τις 23:00 έως τις 6:30 φωτογραφίζοντας τα πάντα στο Λονδίνο.

Είχε ήδη αφιερώσει μια εβδομάδα επιλέγοντας σημεία που θα φωτογράφιζε και, όπως λέει, ένιωσε σαν να ήταν όλη η πόλη δική του.

grmaandm1
Buckingham Palace
grmaandm2
Tower Bridge
grmaandm3
Piccadilly Circus
grmaandm4
Harrods
grmaandm5
Westminster Bridge
grmaandm6
National Gallery
grmaandm7
St Paul’s Cathedral
grmaandm8
Corinthia Hotel, Northumberland Avenue
grmaandm9
Carnaby Street
grmaandm10
Piccadilly