Η 39χρονη φωτογράφος Jody MacDonald διέσχισε την έρημο Σαχάρα πάνω σε ένα από τα μεγαλύτερα τρένα του κόσμου. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχτηκαν στη Μαυριτανία στη διάρκεια του δίμηνου ταξιδιού της.

Η φωτογράφος διέσχισε τη Σαχάρα- που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό των εδαφών της Μαυριτανίας!- πάνω σε ανοιχτό τρένο που μετέφερε σιδηρομεταλλεύματα μαζί με άλλους «επιβάτες».

Η καναδή Jody αφιέρωσε μήνες στο σχεδιασμό του ταξιδιού πριν πηδήξει στο τρένο με αφετηρία την πρωτεύουσα Νουακσότ.

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρένα του κόσμου, μεταφέρει σιδηρομεταλλεύματα από ορυχείο στο βορρά και ταξιδεύει στο Νουαντιμπού στη βορειοδυτική ακτή», λέει στη Daily Mail.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η MacDonald και η ομάδα της χτυπήθηκαν από μεγάλη αμμοθύελλα που «έμοιαζε με γυαλόχαρτο», όπως περιγράφει, «νόμιζα πως το δέρμα μου θα κοπεί και θα πέσει λόγω της άμμου που μας χτυπούσε», λέει, «ήταν τόσο δυνατή η αμμοθύελλα που ακινητοποιήθηκα σε μια γωνιά του βαγονιού».

Η περιπέτεια αυτή ήταν όνειρο ζωής για την επαγγελματία φωτογράφο. «Όταν ήμουν μικρή κοιτούσα τις φωτογραφίες στο National Geographic και ονειρευόμουν να ζήσω κι εγώ τέτοιες περιπέτειες», λέει.

Sahara1 Sahara2 Sahara3 Sahara4 Sahara5 Sahara6 Sahara7 Sahara8