Πολλοί επιβάτες ονειρεύονται να μπουν στο πιλοτήριο ή έστω να μπορέσουν να ρίξουν μια γρήγορη ματιά στην «καρδιά» του αεροσκάφους που τους μεταφέρει στον προορισμό τους.

Όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του δεν φτάνουν στα αυτιά των επιβατών που απολαμβάνουν λιγότερο ή περισσότερο την πτήση τους- κι αν κρίνει κανείς από τις παρακάτω εξομολογήσεις, ευτυχώς!

Πρόκειται για «μυστικά» που μοιράστηκαν οι χρήστες της εφαρμογής  Whisper, η οποία τους επιτρέπει να… εξομολογούνται τις «αμαρτίες» τους χωρίς να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους.

Πολλοί πιλότοι παραδέχθηκαν πως γέρνουν λίγο να ξεκουραστούν ενώ το αεροσκάφος πετά στον αυτόματό πιλότο. Ένας έγραψε: «Είμαι πιλότος και πετώντας στην πατρίδα από το Τόκιο εγώ και ο συγκυβερνήτης κοιμηθήκαμε, και οι δύο, για περίπου 15 λεπτά».

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Είμαι συγκυβερνήτης, μια φορά ξύπνησα από τον υπνάκο που έπαιρνα και βρήκα και τον κυβερνήτη να κοιμάται».jsfafh1

«Είμαι πιλότος και δεν έχω ποτέ μείνει ξύπνιος σε ολόκληρη πτήση, ποτέ», σημειώνει.

Η πτήση είναι μια αγχωτική εμπειρία για πολλούς ταξιδιώτες και κάποιοι χρήστες του Whisper εξομολογήθηκαν πως δεν τους διευκολύνουν: «Είμαι πιλότος και μου αρέσει να τρομάζω εσκεμμένα τους επιβάτες», έγραψε. Ένας άλλος προχωρά ένα βήμα παραπέρα: «είμαι πιλότος και μερικές φορές επίτηδες κάνω τα φώτα να αναβοσβήνουν και τα μπουτόν να χτυπούν για να τρομάξω τους επιβάτες».

jsfafh2

Άλλοι ενθουσιάζονται ακόμα, όπως στην πρώτη τους πτήση: «Είμαι πιλότος και ύστερα από χιλιάδες ώρες πτήσης ακόμα λέω ‘γιούπι!’ την ώρα της απογείωσης. Ο ενθουσιασμός είναι αναλλοίωτος», γράφει.

Ο κορυφαίος συνάδελφός του είναι πιθανότατα εκείνος που εξομολογείται πως… φοβάται τα ύψη.

Μπορεί οι επιβάτες να καλούνται να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους ή να τα βάλουν στη λειτουργία πτήσης αλλά κάποιοι πιλότοι δεν ακολουθούν τις οδηγίες αυτές.

«Δεν κλείνω το κινητό μου ούτε στην απογείωση ούτε στην προσγείωση. Είμαι πιλότος», γράφει κάποιος.

jsfafh3