Για της «ξέσκεπης όρθιας θάλασσας τον καλπασμό» έγραφε στο «Μονόγραμμα» ο Οδυσσέας Ελύτης αλλά φαίνεται πως η φύση δεν εξαντλεί την ποιητική της διάθεση μόνο στο αλμυρό νερό.

Το αποδεικνύουν αυτό οι φωτογραφίες από τη λίμνη Erie του Καναδά, μία από τις Μεγάλες Λίμνες του, όπου καταγράφηκαν κύματα ύψους ακόμα και… 10 μέτρων, που αποτύπωσε στο φακό του ο φωτογράφος Dave Sandford.

Όπως είπε ο Καναδός στη Daily Mail, χρειάστηκε να φορέσει σωσίβιο και να αντιμετωπίσει πολύ άγριες συνθήκες σε σειρά επισκέψεών του στη λίμνη προκειμένου να ολοκληρώσει τη δραματική φωτογραφική συλλογή του. «Μερικές μέρες έμενα εκεί για τρεις και τέσσερις ώρες, άλλες φορές ακόμα και 10ωρο. Πήγαινα πριν την ανατολή και έμενα μέχρι το ηλιοβασίλεμα».

«Μεγαλώνοντας στο Οντάριο, περνούσα όσο περισσότερο χρόνο μπορούσα στο επόμενο καλύτερο πράγμα μετά τους ωκεανός: τις πολλές λίμνες της περιοχής», συνεχίζει.

Το μέσο ύψος των κυμάτων που φωτογράφισε ήταν από 3 έως 6 μέτρα αλλά υπήρξαν και εντυπωσιακοί σχηματισμοί εννέα μέτρων.

«Νιώθω αυτοπεποίθηση και άνεση στο νερό αλλά δεν θέλω ποτέ να χαλαρώνω πιο πολύ απ’ ό,τι πρέπει. Το νερό νικάει πάντα και το σέβομαι, ξέρω τα όριά μου», πρόσθεσε.

Liquid1 Liquid2 Liquid3 Liquid4 Liquid5 Liquid6 Liquid7 Liquid8 Liquid9 Liquid10 Liquid11