Παραπονιόμαστε μερικές φορές για τα κρύα νερά στη θάλασσα όταν το καλοκαίρι δεν έχει μπει για τα καλά ή όταν βουτάμε σε κάποιο ποτάμι που το νερό του είναι κρύο, αλλά ο εικονιζόμενος Alexandre Voyer μάλλον θα το απολάμβανε, αφού κολυμπά ακόμα και στα νερά της Ανταρκτικής, όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Ο 37χρονος βούτηξε στα παγωμένα νερά με στόχο να κολυμπήσει μαζί  σε φάλαινες και φώκιες κοντά στους παγωμένους όγκους.

Μαζί με τον συνάδελφό του στις «βουτιές» Gilles Rigaud, ο Alex είχε προγραμματίσει να κολυμπήσει για περίπου δύο ώρες αλλά αναγκάστηκε να βγει από τα παγωμένα νερά όταν δεν άντεχε πια τη θερμοκρασία.

«Ήταν τόσο κρύο που αναγκαστήκαμε να βάλουμε ζεστό νερό μέσα στις στολές μας πριν βουτήξουμε στο νερό και έπρεπε να φάμε και πολύ για να διασφαλίσουμε πως θα έχουμε αρκετή ενέργεια», περιγράφει.

«Τα χειρότερα ήταν τα πρώτα πέντε λεπτά μέσα στο νερό, ειδικά σε ό,τι αφορά το κεφάλι μου. Ποτέ δεν έχω ξανανιώσει τόσο κρύο», συνεχίζει.

«Θα μας άρεσε πολύ να μείνουμε στο νερό περισσότερο και να παίξουμε με τις φάλαινες και τις φώκιες, αλλά όταν δεν νιώθαμε πια τα πόδια και τα χέρια μας, τότε συνειδητοποιήσαμε πως έπρεπε να βγούμε. Είχαμε κάνει πολλή εκπαίδευση πριν το ταξίδι, κολυμπούσαμε όσο πιο συχνά μπορούσαμε στη θάλασσα ή σε πισίνα, στο Παρίσι. Επίσης έτρεχα πολύ για να είμαι σίγουρος πως θα είμαι σε καλή φυσική κατάσταση», καταλήγει.

Antarctic1 Antarctic2 Antarctic3 Antarctic4 Antarctic5 Antarctic6 Antarctic7 Antarctic8 Antarctic9 Antarctic10