Επιβάτης της Ryanair θα αποζημιωθεί από την αεροπορική εταιρεία για τραυματισμό που υπέστη στα γεννητικά όργανα κατά τη διάρκεια πτήσης, όταν η αεροσυνοδός έριξε κατά λάθος πάνω του ένα φλιτζάνι καυτό τσάι.

Ο Ronald Furlong από το Wexford είχε μηνύσει την εταιρεία διεκδικώντας 38.000 ευρώ για τον σοβαρό τραυματισμό του στα γεννητικά όργανα κατά τη διάρκεια πτήσης από το Δουβλίνο προς το Λονδίνο τον Αύγουστο του 2012.

Ο Furlong κάηκε στα γεννητικά όργανα, τους μηρούς και την κοιλιά όταν το καυτό ρόφημα που προοριζόταν για τον διπλανό του έπεσε πάνω του.

Ο 33χρονος βρέθηκε σε μεγάλο πόνο και χρειάστηκε να σκίσει τα ρούχα του μπροστά στους εμβρόντητους επιβάτες για να γλιτώσει από το κάψιμο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία του, χρειάστηκε να καθίσει σε μια θέση έκτακτης ανάγκης με καλυμμένα τα καμένα μέρη του σώματός του.

Έκτοτε πήγε τη Ryanair Ltd στα ιρλανδικά δικαστήρια καταγγέλλοντας σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με τον Furlong η εταιρεία δεν διασφάλισε τη σωστή μεταφορά του καυτού ροφήματος με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει, κάτι που επηρέασε τη ζωή του σε όλες της τις εκφάνσεις.

Η Ryanair είχε προετοιμάσει την υπεράσπισή της και επρόκειτο να υποστηρίξει πως δεν ήταν υπεύθυνη για το ατύχημα αλλά πως αντίθετα έφταιγε ο 33χρονος που έχυσε το τσάι ο ίδιος. Η εταιρεία θα ισχυριζόταν πως ο Furlong δεν πρόσεχε την ώρα που σερβιριζόταν το τσάι.

Ωστόσο ο δικηγόρος του ανακοίνωσε πως η αεροπορική εταιρεία συμφώνησε να συμβιβαστεί με ποσό που θα κυμαίνεται γύρω στις αρχικές διεκδικήσεις του.