Ψάχνεις το εισιτήριο για τον προορισμό που σε ενδιαφέρει, αναζητάς την καλύτερη τιμή, την απευθείας πτήση ή τον καλύτερο συνδυασμό, μπαίνεις στο ίντερνετ, ρωτάς φίλους κι ύστερα κάνεις την κράτηση.

Αν αυτό το τελευταίο έγινε ημέρα Παρασκευή, πλήρωσες τα εισιτήριά σου πιθανώς και 13% ακριβότερα σε σχέση με το εάν τα αγόραζες την Κυριακή!

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent επικαλούμενη ανάλυση των τιμών εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο, τα εισιτήρια που αγοράζονται Παρασκευή είναι 13% ακριβότερα σε σχέση με αυτά που αγοράζονται Κυριακή.

Ο λόγος πιστεύεται πως είναι πως εκείνοι που κλείνουν εισιτήρια για διακοπές τείνουν να κλείνουν τα οικονομικά εισιτήριά τους μέσα στο Σαββατοκύριακο ενώ εκείνοι που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους συνηθίζουν να τα κλείνουν στο τέλος της εργάσιμης εβδομάδας.

Η Airlines Reporting Corporation είπε στη The Wall Street Journal πως εκείνοι που ενδιαφέρονται για πτήσεις εντός Ευρώπης θα πρέπει να σχεδιάζουν την αγορά των εισιτηρίων τους 140 ημέρες πριν το ταξίδι τους αν στοχεύουν στο πιο οικονομικό εισιτήριο ενώ εκείνοι που πετούν εντός ΗΠΑ μπορούν να τα αγοράζουν 57 ημέρες νωρίτερα.

Ο Rick Seaney, chief executive της FareCompare, εξήγησε πως είναι πιθανό κάποιος να αγοράζει τα εισιτήριά του πολύ νωρίς. Οι αεροπορικές εταιρείες αρχίζουν ενεργά να διαχειρίζονται τις τιμές των ναύλων περίπου πέντε ή έξι μήνες πριν τις διεθνείς πτήσεις με αποτέλεσμα αν κανείς αγοράσει τα εισιτήριά του πολύ νωρίτερα να τα πληρώσει ακριβότερα.