Τα Χριστούγεννα έχουν το δικό τους χρώμα στο Βερολίνο. Είναι ο συνδυασμός του κρύου που χαρακτηρίζει αυτή την εποχή τη γερμανική πρωτεύουσα με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και τις πολυάριθμες υπαίθριες αγορές που βάζουν και τον πιο απρόθυμο σε χριστουγεννιάτικη διάθεση- ή τέλος πάντως σε γιορτινή.

Οι αγορές της Alexanderplatz, της Kurfuerstendamm και άλλων διάσημων πλατειών και εμπορικών δρόμων της πόλης προσελκύουν τον περισσότερο κόσμο- από ανθρώπους που πηγαίνουν για να τις επισκεφθούν επί τούτου μέχρι περαστικούς που κάνουν μια απρογραμμάτιστη στάση είτε για να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους στους πάγκους είτε για να απολαύσουν το γκλούβαιν, το ζεστό κόκκινο κρασί, τα αλλαντικά και τα γλυκά που προσφέρονται.

Από τις πιο δημοφιλείς αγορές είναι της Alexanderplatz, στην ομώνυμη πλατεία και η Berliner Weihnachtszeit, μπροστά από το δημαρχείο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Χειροτεχνίες, χριστουγεννιάτικα στολίδια από γυαλί, μέταλλο και χαρτί, αναμνηστικά, μπάντες που παίζουν μουσική, παιχνίδια για τα παιδιά, ακόμα και παγοδρόμιο, όλα είναι εκεί για να δώσουν μια πινελιά χαράς σε όλους.

GERMANYCHRISTMAS1 GERMANYCHRISTMAS2 GERMANYCHRISTMAS3 GERMANYCHRISTMAS4 GERMANYCHRISTMAS5 GERMANYCHRISTMAS6 GERMANYCHRISTMAS7