Εδώ και χρόνια τα επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο για να τα θαυμάσουν. Είναι διάσημα αξιοθέατα τα οποία όμως κρύβουν μεγάλες εστίες μικροβίων είτε φανερά είτε κρυφά… Ωστόσο δεν σταματούν να αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες που συρρέουν κάθε χρόνο.

Δείτε τα πιο βρώμικα από αυτά:

1. Το Blarney Stone, Ιρλανδία

axiotheata1

Σύμφωνα με τον μύθο, φιλώντας την πέτρα στο Blarney Stone έρχεται τύχη σε αυτόν που τον φιλάει και είναι πολύ γούρικο. Πάνω από 400.000 άνθρωποι κάθε χρόνο βοηθιούνται να φιλήσουν… ανάποδα την πέτρα. Chuck Gerba,καθηγητής μικροβιολογίας επισκέφτηκε πρόσφατα το σημείο και φυσικά αρνήθηκε να φιλήσει την πέτρα που όπως είπε είναι εστία μόλυνσης.

2. Πλατεία του Αγίου Μάρκου, Βενετία

axiotheata2

Τα περιστέρια υποτίθεται ότι είναι τα πιο βρώμικα πουλιά και η διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία είναι το σπίτι για τα χιλιάδες πεινασμένα πουλιά  τα οποία προσγειώνονται στο σημείο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι επικίνδυνα για την υγεία των εκατομμυρίων επισκεπτών ετησίως και πλέον απαγορεύεται να πωλείται στο σημείο φαγητό για να ταΐσει κάποιος τα πουλιά.

3. Μπάνιο με κόκκινο κρασί, Ιαπωνία

axiotheata3

Το διάσημο λουτρό με κόκκινο κρασί στην Ιαπωνία είναι εντυπωσιακό αλλά γεμάτο μικρόβια λένε ειδικοί. Και αυτό γιατί λίγοι αντιστέκονται να πιουν μια γουλιά από το κρασί στο οποίο κάποιος άλλος κάνει μπάνιο…  Και είναι εκατοντάδες αυτοί που κάνουν.

4. Τάφος του Όσκαρ Ουάιλντ, Παρίσι

axiotheata4

Δεδομένου ότι ο διάσημος Ιρλανδός συγγραφέας τάφηκε στο Παρίσι ήταν ένας λόγος για εκατοντάδες τουρίστες που έφταναν στην πόλη να δίνουν ένα φιλί στον τάφο καθιστώντας το ένα από τα πιο βρώμικα αξιοθέατα του κόσμου. Ο τάφος με τα χιλιάδες φιλιά απαγορεύεται πλέον να τιμάται με αυτόν τον τρόπο αλλά είναι άγνωστο πόσοι το τηρούν.

5. Κινέζικο Θέατρο του Grauman, Hollywood

axiotheata5

Εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο ακουμπούν τα χέρια τους στο αποτύπωμα διάσημων προσωπικοτήτων όπως ο George Clooney και ο Michael Jackson μαζεύοντας ταυτόχρονα χιλιάδες μικρόβια σε αυτά. Για όσους έχουν μικροβιοφοβία ένα θετικό είναι ότι το σημείο καθαρίζεται πολύ συχνά.

6. Berkeley Pit, Butte, Μοντάνα

axiotheata6

Αποτελεί ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο στις ΗΠΑ, ένας κρατήρας που περιέχει βαριά όξινο νερό το οποίο εκπέμπει επικίνδυνες χημικές ουσίες. Εμπειρογνώμονες του τομέα της υγείας έχουν αναφερθεί στο πόσο βλαβερό είναι να εισπνέεις αυτά τα αέρια αλλά οι τουρίστες δεν φαίνονται να πτοούνται και συρρέουν συνεχώς στο σημείο.

7. Karni Mata Temple, India

axiotheata7

Ο λόγος που καθιστά τον ναό εστία μόλυνσης; Οι περίπου 20.000 αρουραίοι που ζουν εκεί οι οποίοι δεν φαίνονται να ενοχλούν τους χιλιάδες επισκέπτες που τον επισκέπτονται κάθε χρόνο. Από το σύνολο των χιλιάδων αρουραίων στο ναό, υπάρχουν και μερικοί λευκοί οι οποίοι θεωρούνται ότι είναι ιδιαίτερα ιερά ζώα.

8. Ο τοίχος με τις τσίχλες, Σιάτλ

axiotheata8

Μπορεί να καθαρίστηκε πρόσφατα αλλά μέχρι πρότινος αποτελούσε ένα από τα πιο βρώμικα αξιοθέατα του κόσμου και γι’ αυτό οι Αρχές αποφάσισαν να τον καθαρίσουν. Χιλιάδες τουρίστες πήγαιναν στο σημείο και κολλούσαν μία τσίχλα κάνοντας τον τοίχο μια τεράστια εστία μικροβίων.