Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, συμμετείχε στο συνέδριο της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ), που πραγματοποιείται στην Πύλο, 12-14 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά, μετά από 15 χρόνια, που η ΑΒΤΑ διοργανώνει το ετήσιο συνέδριό της στην Ελλάδα.

Στο συνέδριο αυτό παραβρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, John Kittmer.

Η υπουργός, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε στην ομιλία της τη σημαντική συμβολή των βρετανικών τουριστικών πρακτόρων στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, σημειώνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη τουριστική αγορά για την Ελλάδα και αναφέρθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος για το 2015 αναμένεται να καταγράψει νέο ιστορικό ρεκόρ αφίξεων, υπερβαίνοντας τα 25 εκατομμύρια επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Πύλο, η υπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι παραβρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο ΕΟΤ, για τους συμμετέχοντες στο συνέδριο της ΑΒΤΑ.