Η περιφέρεια Νήσων στοχεύει στην προσέλκυση Τούρκων τουριστών και για το σκοπό αυτό την ερχόμενη Παρασκευή πρόκειται να βρεθούν στο νησί των Φαιάκων Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες. Η υποδοχή τους θα γίνει από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής, Σπύρο Γαλιατσάτο, προκειμένου να ξεναγηθούν στο νησί της Κέρκυρας και να ενημερωθούν πλήρως συνολικά για τα νησιά του Ιονίου.

«Η επίσκεψη των Τούρκων τουριστικών πρακτόρων γίνεται στο πλαίσιο τουριστικών δράσεων που πραγματοποιεί η περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά του τουρισμού στο Ιόνιο, αλλά παράλληλα και να αναδείξει τις ομορφιές της Ελλάδας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σπ. Γαλιατσάτος επισημαίνοντας πως «ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικότερους οικονομικούς πνεύμονες της χώρας μας και θα πρέπει να υποστηρίζεται από τις κατά τόπους περιφέρειες με αποτελεσματικές δράσεις».

Σημειώνεται ότι σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας, όπου θα παραβρεθούν οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες αλλά και φορείς του τόπου, το «παρών» θα δώσει και ο ακόλουθος Πολιτισμού και Τουρισμού της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, Ασλί Γκουντογκντού Ακσουνγκούρ.